Vācijā ražotais “Latbusa” Rīgas 15. līnijas autobuss.
Vācijā ražotais “Latbusa” Rīgas 15. līnijas autobuss.
Arhīva foto

Autobusus apmētā ar akmeņiem: Pirms 90 gadiem Rīgā bija vērojami autobusu šoferu streika izraisīti nemieri 1

Viesturs Sprūde, “Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Pirms 90 gadiem Rīgā bija vērojami autobusu šoferu streika izraisīti nemieri. “Latvijas Kareivis” šajā sakarā vēstīja: “Vairākas dienas streiku bija pieteikuši 15. un 7. līnijas autobusu šoferi, kas kalpo “Latbusa” un “Transbusa” uzņēmumos. Vakarrīt šinīs līnijās satiksmi atjaunoja.

Streikotāji bija no darba atlaisti un pieņemti jauni šoferi. Izrādījās, ka autobusi tomēr laikā no garāžas nevarēja izbraukt, jo šoferi nodarījuši mašīnām un autobusiem dažādus bojājumus, kurus nācās izlabot, un tikai ap plkst. 9 rītā autobusi varēja atjaunot satiksmi, bet arī tikai policijas stingrā apsardzībā, jo atlaistie streikotāji draudēja streiklaužiem atriebties.

CITI ŠOBRĪD LASA

Notikuši arī gadījumi, kur atlaistie streikotāji ievilinājuši dažus no nestreikotājiem šoferiem telpās un tur tos piekāvuši. (..)

Streikotāji vakar uzpirkuši vairākus klaidoņus, kas autobusus 15. un 7. līnijās apmētā akmeņiem. Tā ap plkst. 11.30 Matīsa ielā pret namu Nr. 47, “Latbusa” firmas autobusam braucot, pēkšņi caur diviem logiem izlidoja cauri ķieģeļu un akmeņu gabali. Autobusam izsita loga stiklus abos sānos. Par laimi, akmeņi braucējus neķēra. (..)

Otrs līdzīgs uzbrukums izdarīts 15. līnijas autobusam Marijas ielā, starp Lāčplēša un Ģertrūdes ielām, kur arī autobusam izsisti logu stikli abos sānos.

Trešais uzbrukums izdarīts pie Dzelzs tilta viadukta, kur no Dzelzs tilta uzbrauktuves uzsviests 7. līnijas autobusam liels, smags akmens, kas ielauzis jumtu un iekritis kādam braucējam klēpī. Policija spērusi stingrus soļus šo nekārtību un braucēju apdraudētāju novēršanai.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.