1936. gada 2. novembrī 0

Pirms 80 gadiem, 1936. gada 2. novembrī, Lielbritānijas radiokorporācija BBC uzsāka arī regulāras televīzijas pārraides, tādējādi kļūstot par pasaulē pirmo, regulāro, tam laikam augstas kvalitātes (“200 līniju”) TV pārraižu nodrošinātāju.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Studija un raidītājs atradās Londonas ziemeļos, viktoriānisma laikmetā būvētajā “Alexandra Palace”. Signālu varēja uztvert 30 – 40 km rādiusā. Pārraides notika divreiz dienā – stundu no plkst. 15 un pēc tam stundu pēc plkst. 21, izņemot svētdienas. Latvijas radio orķestra diriģents Oļģerts Bištēviņš korespondencē no Londonas gadu vēlāk laikrakstam “Rīts” vēstīja: “Televīzijai Anglijā pašlaik vēl ir tikai ap 2000 abonentu un programmas tiek pārraidītas divas stundas dienā. Vērojot šos pārraidījumus, šķiet, ka te kinoteātrim aug ļoti nopietni ņemams konkurents. Jau tagad projekcijas skaidrība radiouztvērējā neko daudz neatšķiras no kinoteātra ekrāna.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.