1936. gada 23. februāris 0

Pirms 80 gadiem, 1936. gada 23. februārī, avīze “Rīts” ziņoja: “Latvijas piensaimniecības centrālā savienība ķērusies pie jauna pasākuma – Rīgas piena centrālē iekārtojusi sabiezinātā (kondensētā) piena izgatavošanas nodaļu, kas ir pirmā Latvijā.

Reklāma
Reklāma
Putins iet uz pilnu banku! Krievija slepus cenšas iesaistīt vēl vienu valsti karā pret Ukrainu
Kokteilis
“Diezgan nevīžīga un prasta” – Lindas Mūrnieces lauku dzīves ainiņas un “drosmīgie” komentētāji
Trampa lūgums mediķiem pēc tam, kad pēc atentāta tika nogādāts slimnīcā, lika mediķiem pārsteigti raustīt plecus 3
Lasīt citas ziņas

Sabiezinātais piens satur 10% tauku un lietojams pie kafijas, kad nav pieejams svaigs piens, kas sevišķi bieži gadās vasarā. Tikpat tas ieteicams arī ceļotājiem un sportistiem, jo nebojājas, ērti līdznesams un, pielejot attiecīgu daudzumu laba ūdens – pārvēršams parastā pienā”. Interesanti, ka sava piena iebiezināšanas iekārta vācu okupācijas laikā Otrā pasaules kara gados parādījās arī fabrikai “Laima” tās palīgsaimniecībā Englārtes (Raganas) muižā. Savukārt, kad 1957. gadā uzbūvēja Rēzeknes Piena konservu kombinātu (RPKK), tika apgalvots, ka tā esot pirmā kondensētā piena ražotne Latvijā, kas patiesībai atbilda tikai tad, ja runa bija par lieliem saldās vielas ražošanas apjomiem. Kopš RPKK bankrota 2001. gadā kondensēto pienu Latvijā vairs neražo, tikai tirgo.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.