Viesturs Zeps
Viesturs Zeps
FOTO: Paula Čurkste / LETA

Zeps par sniega tīrīšanu Rīgā: It kā visi strādā, bet rezultāta nav. Kāds drusciņ nav savu darbu izdarījis 49

TV24 raidījumā “Ziņu Top” Rīgas domes deputāts Viesturs Zeps saistībā ar sniega tīrīšanu Rīgā skaidro, ka “Šobrīd esam ceļā uz centralizāciju. Rīga tīra pati. Tad bieži vien māju iedzīvotāji nevar saprast vai ir sētniekam jātīra vai nav jātīra?”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

Centrā un tā piegulošajās līnijās, kas iet blakus sabiedriskajam transportam blakus, ir pienākums Rīgas pašvaldībai iztīrīt sniegu.

Teorētiski, ja visu nakti ir snidzis, iztīrītam jābūt 2-4 stundas pēc tam, kad beidzis snigt. “It kā visi strādā, bet rezultāta nav. Sliedes ir notīrītas, pietura ir notīrīta, bet starp tiem nav notīrīts. Kāds drusciņ nav savu darbu izdarījis,” bilst Viesturs Zeps. Tas ir tas, ko Rīgas pilsētas izpilddirektors caur visu iesaistīto institūciju sanāksmi mēģināja risināt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jau iepriekš ir ziņots, ka Rīgas domes opozīcijas deputāti kritizē sniega tīrīšanas kvalitāti ielās. Deputāti iztaujāja departamenta direktora vietas izpildītāju Jāni Vaivodu par sniega izvešanas kārtību, brauktuvju, pieturu, ietvju tīrīšanas atbildību un informācijas apriti, kā arī kritizēja par kvalitātes kontroli.

Vaivods sacīja, ka ārpakalpojumu darbā ir konstatētas arī nepilnības, un departaments ir sagatavojis vēstules par līgumsoda piemērošanu, kas kopumā mērojams vairākos desmitos tūkstošu eiro, tomēr 99% gadījumu sniegs esot bijis notīrīts.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.