Dzeltenas lapas uz asfalta.
Dzeltenas lapas uz asfalta.
Foto: LETA

Oktobra otrajā dekādē nokrišņi par 43% pārsnieguši normu 2

Oktobra otrajā dekādē vidējā gaisa temperatūra bijusi normas robežās, bet nokrišņu daudzums par 43% pārsniedzis normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā pieejamā informācija.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Oktobra otrās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +6,7 grādi pēc Celsija, kas atbilst normai. Perioda laikā diennakts vidējā gaisa temperatūra svārstījās no 3 grādiem virs normas līdz 2 grādiem zem tās.

Dekādes siltākā diennakts bija 11. oktobris, kad dienā gaiss sasila līdz +12…+17 grādus, Kurzemes dienvidrietumu daļā līdz +17,6 grādiem. Savukārt visaukstākais laiks kopumā diennaktī bija 20. oktobrī, kad dienā temperatūras stabiņš pakāpās tikai līdz +4…+9 grādiem, bet naktī noslīdēja līdz -3…+4 grādiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Visaukstākā nakts šajā dekādē bija 17. oktobrī, kad Rūjienā un Zosēnos diennakts minimālā gaisa temperatūra noslīdēja līdz šai dekādē viszemākajām atzīmēm: -4,7 grādiem un -4,9 grādiem.

Dekādes nokrišņu daudzums kopumā Latvijā bija 43% no normas. Visvairāk nokrišņu bija Vidzemes ziemeļrietumu daļā – Salacgrīvā (110% no normas). Pārējā Latvijas teritorijā nokrišņu bija mazāk par normu, Krāslavas novada Piedrujā un Dobelē – tikai 9% no normas. Lielākais nokrišņu daudzums fiksēts dekādes otrajā pusē.

Visā Latvijā īsti rudenīgi lietains un ar stiprām vēja brāzmām bija 18. oktobris.

Iegriežoties no ziemeļrietumiem un pastiprinoties, vēja brāzmas lielākajā teritorijas daļā sasniedza 14-19 metrus sekundē, bet Ventspilī, Kolkā un Daugavgrīvā 20-22 metrus sekundē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.