Foto – Shutterstock.com

Sievietes masveidā sāka skūt kājas 2. Pasaules kara laikā 0

Starp dažādu sieviešu žurnālu pamācībām noteikti atradīsies vieta arī sadaļai par to, kā pareizāk un drošāk atbrīvoties no apmatojuma uz kājām – skūt, vaksēt, izmantot apmatojumu noņemošus krēmus, – taču aizmirsies, ka šim obligātajam koptas sievietes priekšnoteikumam ir konkrēts vēsturisks pamatojums.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Kokteilis
Magnētiskās vētras 2024. gada aprīļa beigām – visbīstamākās dienas
Lasīt citas ziņas

Protams, ir saglabājušās ziņas par Kleopatru, kura tiekusies atbrīvoties no ķermeņa apmatojuma, tāpat tas bija obligāts noteikums augstākās klases hetērām senajā Grieķijā. Taču kāju skūšana masveidā ieviesās tikai 2. Pasaules kara laikā, turklāt nevis estētisku, bet gan tikumisku apsvērumu dēļ.

Kara laikā par lielu retumu kļuva sieviešu garās zeķes, jo neilons, no kā tās pirms 70 gadiem izgatavoja, bija nepieciešams kara rūpniecībai. Taču staigāt garajās biksēs – vai, pasarg’ Dievs! – svārkos un pavisam bez zeķēm bija nepiedienīgi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Atjautīgās daiļā dzimuma pārstāves izeju atrada: kājas tika atbrīvotas no matiņiem un tonētas, turklāt izveidojās pat īpašs skaistumkopšanas salonu piedāvājums, kurā ietilpa arī obligātās līnijas novilkšana tieši kājas stilba aizmugures viducī; tam pat tika izgudrota īpaša ierīce.

Karš beidzās, zeķes atgriezās plauktos, tomēr no matiņiem brīvas kājas saglabājušas savu sievišķības etalona jēgu.

Sagatavots pēc top.thepo.st

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.