Publicitātes foto

6 garšvielas, ar kurām dabīgi krāsot olas 0

Kā dažādot svētku galdu Lieldienās

Lieldienās olas var dabīgā veidā nokrāsot visdažādākajos toņos, izmantojot galda etiķi un dažādus augus – arī garšvielas. Tāpat šo svētku ēdienkartē noteikti ir iekļaujams kāds olu ēdiens, bet iederas arī dažādi salāti, deserti un konditorijas izstrādājumi, kā arī garajās brīvdienās vērts pagatavot kādu sātīgu gaļas pamatēdienu.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

“Olu krāsošana ir populāra gandrīz katrā ģimenē, īpaši, ja tajā aug bērni, bet tradicionālo sīpola mizu novārījumu vai veikalā nopērkamas pārtikas krāsvielas var aizstāt ar krāsu maisījumiem, ko iegūst no galda etiķa un bagātīga garšvielu klāsta.

Šāds olu krāsošanas veids būs laikietilpīgāks, jo izvārītajām olām dabīgajā krāsvielu ūdenī, kas sajaukts ar galda etiķi, vēlams pastāvēt 6–8 stundas, toties olu iegūto toņu gamma būs pārsteidzoša. Ar tādām lepni var pārsteigt ciemiņus un piedalīties jebkurā Lieldienu olu kaujā!

CITI ŠOBRĪD LASA

Tik krāsainas un raibas olas var arī iztikt bez cita veida dekoriem, jo pašas par sevi izskatīsies skaisti. Ja ir vēlme, Lieldienu galda dekorēšanai var izmantot diedzētu zāli, sūnas, plaucētus bērza zariņus, pavasarīgus ziedus,” svētkos būt radošiem aicina AS Santa Maria mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa.

6 garšvielas, ar kurām dabīgi krāsot olas

Malta paprika – gaiši brūnas olas
Karijs – dzeltenas olas
Safrāns – saulaini dzeltenas olas
Kurkums – dažādu toņu dzeltenas olas
Persilāde – gaiši zaļas olas
Čili – sarkanbrūnas olas

Lieldienās galdā ne tikai olas, bet arī deserti un sātīgi gaļas ēdieni

Ar Lieldienām saistās ne mazums ticējumu, un olas esot jāēd, lai būtu veseli. Kad pirmās olas apēstas, tad pārējās sasistās var izmantot kādam gardam olu ēdienam, piemēram, pildītām olām, salātiem.

Turklāt jāatceras arī par sāls šķipsniņu, citādi būšot visu gadu jāmelo. Garšas dažādošanai šeit var izmantot aromātisko, akmens vai ķiploku sāli.

Daudzas saimnieces cenšas, lai Lieldienu galdam tiktu izvēlēti apaļas formas ēdieni, lai tie būtu iespējami raibi un krāsaini, jo pavasaris līdz ar Lieldienām mūsu izjūtās faktiski ir klāt.

Labi, ja svētku galds tiek papildināts ar dažādiem svaigiem salātiem un citiem veselīgiem zaļumiem, diedzētiem asniem.

Der pagatavot arī kādu sātīgu gaļas vai zivju ēdienu, zupu, desertu, izcept iemīļoto kūku, jo brīvdienās ar olu ēšanu vien iztikt nebūtu īpaši veselīgi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.