“Praktiskais Latvietis” 07.10.2013. 0

“PRAKTISKAIS LATVIETIS” – ATBILDES UZ VISIEM JAUTĀJUMIEM!
Praktisks padomdevējs katram un ikvienam. Padomi, ieteikumi un atbildes uz visiem lasītāju jautājumiem. Juristu, ekonomistu, ārstu, kulināru, dārzkopības speciālistu, celtniecības ekspertu un interjeristu konsultācijas.
JAUNĀKAJĀ “PRAKTISKĀ LATVIEŠA” NUMURĀ
Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Kokteilis
Magnētiskās vētras 2024. gada aprīļa beigām – visbīstamākās dienas
Lasīt citas ziņas

Olīšos ierakstītais
Rendeniece MAIRA RĪBENA devusi vaļu aizrautībai ar jūras akmentiņiem. Dabiskā vienkāršība un formu daudzveidība tā vien mudina atrastos vēl vairāk apmīļot! Ieadīti, ieausti rotās un talismanos, olīši vērš ikdienas soli raitāku, priecīgāku. Un, ja vēl tajos iegravētas latvju zīmes, arī dzīves ritums vēršas sakarīgāks un jēdzīgāks.

Uzņēmējiem grūta dzīve
No šā gada 1. oktobra uzņēmējiem, tostarp SIA, zemnieku saimniecībām un saimnieciskās darbības veicējiem aktuāla kļuvusi eiro ieviešana cenu zīmēs, kases aparāta čekos, VID reģistrētajās kvītīs. Ko der ielāgot?

CITI ŠOBRĪD LASA

Vainaga veidošana
“Man stāstīja, ka ķiršu un plūmju zarus varot zāģēt ar visiem augļiem. Vai tiešām tā var darīt? Vai tad koks neaiziet bojā?”, vaicā Izolde Cīrule no Liepājas. Jā,  bagāti ražojošām plūmēm vasarā var retināt klājzarus, izgriežot tievos un noēnotos kopā ar augļaizmetņiem un tā normējot arī ražas lielumu. Vislabāk to darīt no jūnija līdz jūlija sākumam. Bet tas vēl nav viss!

Zibošās atmiņas
USB Flash Drive jeb zibatmiņa savu nosaukumu ieguvusi, pateicoties  datu dzēšanai, kas notiek zibšņa ātrumā. Ikdienas lietotāju valodā to sauc vienkārši par flešu. Tie ir energoneatkarīgi datu nesēji, kuriem nav vajadzīgs pastāvīgs strāvas avots, tāpēc šīs ierīces ir ļoti populāras. Kas mums būtu par tām jāzina?

Kas kaiš šujmašīnai?
“Man ir Brother šujmašīna. Laba, nav nekādas vainas, tikai, šujot džinsu audumu, uz vīlēm rauj diegu. Iespējams, es neprotu ar to pienācīgi rīkoties. Vēlos uzzināt speciālista padomu, ko iegādāties, lai varētu šūt gan plānākus audumus, gan biezākus, piemēram, atšūt džinsa biksēm galus”, noraizējusies Ilze Madonas novadā. O, tik traki jau nav! Konsultē šūšanas un rokdarbu skolas “Burda Rīga” mehāniķis Iļja Toļaronoks.

Kārdinājums
Vīna darīšana mājas apstākļos ir populārs vaļasprieks visā pasaulē. Ja ir kārdinājums radīt savu oriģinālu dzērienu ar īpašu garšu, krāsu un neatkārtojamu aromātu, bet trūkst zināšanu, kā to darīt, ir pienācis īstais brīdis apmeklēt  vīndarītāju kursus!

Vērtīgais pīlādzis
Pēc salnām var ievākt pīlādžu augļus, lai tos kaltētu, pagatavotu želeju vai sulu. To ir vērts darīt, lai tiktu pie vitamīniem!

Uzmācīgs klepus
Rudenī un ziemā plaušas nonāk īpašā riska zonā. Tiklīdz temperatūra stabili tuvojas nulles atzīmei un būtiski palielinās gaisa mitrums, aktivizējas vīrusi – bronhīta galvenie vaininieki. Kā izvairīties?

Reklāma
Reklāma

PIEDALIES ŽURNĀLA “PRAKTISKAIS LATVIETIS” ABONENTU LOTERIJĀ!

LASIET “PRAKTISKO LATVIETI” INTERNETĀ!

ABONĒT ŽURNĀLU IESPĒJAMS ŠEIT.

 

 

 
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.