7 noderīgi padomi, kā bagātināt garšu ar citrusaugļiem 0

Gatavojot saldēdienus vai cepot kādu našķi, garšas bagātināšanai bieži pievienojam citrusaugļu miziņu vai sulu. Ērtībai var noderēt daži padomi.

Reklāma
Reklāma

 

12 lietas, ko sievietes slepeni dara, bet nekad to neatzīst 4
Kokteilis
Ārsts – 4000 eiro, pārdevējs – 1500 eiro. Kādas algas, pēc mākslīgā intelekta teiktā, būtu pelnījuši Latvijas darbarūķi?
Pasauli nākamgad gaida vēl šausminošāki pārbaudījumi: gaišreģes Vangas prognozes 2026. gadam 1
Lasīt citas ziņas

• Ja apelsīnu brīdi patur siltā ūdenī, to vieglāk nomizot.

• Lai citronam izdalītos vairāk sulas, rīkojas šādi: augli rūpīgi nomazgā, nosusina un paripina pa galdu šurp turp, stingri piespiežot ar plaukstu.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Ja vajadzīgi tikai daži pilieni sulas, citronā iedur ar dakšiņu vai zobu bakstāmo un izspiež nepieciešamo daudzumu. Augli vēl var uzglabāt.

• Iegrieztu citronu var ilgāk uzglabāt, ja to ar griezuma vietu liek uz šķīvja ar dažiem pilieniem etiķa.

• Griežot citrusaugļu miziņas mazos gabaliņos, nazi pa laikam iegremdē miltos.

• Ja sagrieztas citrusaugļu miziņas pirms lietošanas piesūcina ar liķieri, tās kļūst vēl aromātiskākas.

• Plāni nomizotas citrusaugļu miziņas sīki sagriež, pārkaisa ar cukuru un uzglabā slēgtā traukā. Miziņas un aromatizēto cukuru var izmantot saldēdiena gatavošanai.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.