foto: Rietumu delfin

Ar Bogdanoviča triumfu beidz pastāvēt Rīgas profesionālā riteņbraukšanas komanda 0

Latvijas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs svētdien izcīnīja uzvaru Ķīnā notiekošā Fudžou daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) pēdējā, piektajā, posmā, vēsta “Rietumu Banka – Rīga” komanda, kurai šīs bija pēdējās sacīkstes UCI kontinentālās komandas statusā.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Lasīt citas ziņas

“Sezonu noslēdzam skaļi! Bogdanovičs ar komandas biedru palīdzību uzvar Fudžou daudzdienu velobrauciena pēdējā posmā! Liels paldies visiem komandas braucējiem par lielisku sniegumu sezonas garumā! Paldies apkalpei un treneriem! Paldies atbalstītājiem! Kopā bijām spēks!” raksta komanda.

Pēdējā posmā dalībniekus sagaidīja 127,4 kilometru gara distance, kurā iekļauti trīs ar pus apļi. Distance bija tehniska, iztiekot bez lieliem kāpumiem.
Lielajā grupā kontroli uzņēmās kopvērtējuma līdera Džeja Hindleja pārstāvēta Austrālijas komanda “Mitchelton Scott”. Hindeljs vadību pārņēma iepriekšējā posmā, kad uzvarēja kalnu etapā. Noslēguma posmā temps tika turēt ļoti augsts, nepieļaujot nopietnus atrāvienus. “Rietumu banka – Rīga” vīri stabili brauca peletonā un, ņemot vērā, ka par uzvaru kopvērtējumā nebija reālu izredžu cīnīties, koncentrējās tam, lai gūtu panākumu sprinta finišā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Visi atraušanās mēģinājumi līdz finišam tika likvidēti un uzvarētāja liktenis noskaidrojās finiša spurtā. Kārtējo reizi teicamu darbu paveica Andris Vosekalns , Armands Bēcis, Deins Kaņepējs, un Viesturs Lukševics. Kvartets prata izvest lieliskā pozīcijā savu sprinteri Māri Bogdanoviču. Neskatoties uz pretvēju, dobelniekam izdevās lielisks sprints.

Otro reizi šajās sacensībās Māris palika nepārspēts, izcīnot skaistu triumfu. Abas pārējās vietas uz goda pjedestāla ieņēma labākās Ukrainas komandas – “Kolss” – sportisti. Otrā vieta Andrijam Kuļikam, bet trešais bija Mihailo Kononenko. Lielisks pēdējos metros bija alūksnietis Andris Vosekalns, kurš pēdējais palika kopā ar Bogdanoviču. Andrim finišā augstā piektā vieta. Pārējie “Rietumu banka – Rīga” vīri, upurēja savus rezultātus, lai sekmētu Bogdanoviča uzvaru. 20. pozīcija Deinam Kaņepējam, 26. Viesturs Lukševics, 92. Armands Bēcis (visi +00:00:00). Tūri noslēdza 112 sportisti.

Tieši Dobeles riteņbraukšanas skolas audzēknis Māris Bogdanovičs izcīnīja arī labākā sprintera kreklu, šajā vērtējumā apsteidzot Kononenko. Mārim šī bija ceturtā UCI kategoriju velobraucienu uzvara un kopumā devītais goda pjedestāls.
Kopvērtējumā uzvaru nosargāja Džejs Hindlejs, bet no latviešiem visaugstāk tika Viesturs Lukševics, kuram 25. vieta un trīs UCI pasaules ranga punkti. Sportistiem sacensību laikā palīdzēja komandas treneris Toms Flaksis un mehāniķis Kārlis Krūmiņš.

Līdz ar šīm sacensībām Latvijas šosejas riteņbraucēji oficiāli noslēguši 2017. gada sezonu. Neskatoties uz to, ka šī bija “Rietumu banka – Rīga” komandas labākā sezona pēdējo gadu laikā, nākamajā gadā vienība, galvenā atbalstītāja trūkuma dēļ, paliek bez kontinentālās komandas statusa.
Starts Fudžou velobraucienā komandai bija ne tikai pēdējais šajā sezonā, bet arī pēdējais ar šādu nosaukumu.
“Rietumu Banka” kā komandas sponsors bija kopš tās izveidošanas 2002.gadā, bet UCI kontinentālais statuss tai nemainīgi bija kopš 2013.gada.
Šajā sezonā “Rietumu Banka – Rīga” vienība profesionālajos mačos guvusi četras uzvaras, kuras tai sagādājis Bogdanovičs. Pasaules riteņbraukšanas komandu rangā tā šobrīd atrodama 76.pozīcijā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.