Foto: shutterstock.com

Āboli “rīta svārkos” ar pūdercukuru 1

Nepieciešami: 10 vidēja lieluma skābu ābolu, 300 g miltu, 200 g sviesta, 100 g smalkā cukura, 50 g graudu cukura vai rozīnes, sāls.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
TV24
Diskriminācija Latvijā? Advokāts komentē plānotos ierobežojumus 3
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Lasīt citas ziņas

Gatavošana: sviestu puto ar cukuru, pievieno miltus, pieliek mazdrusciņ sāls, pievieno sakultu olu, mīklu labi samīca un noliek vēsā vietā. Tad nomizo ābolus, izņem tiem serdes un ieliek vidū cukura gabaliņus vai rozīnes. Pēc tam atdzisušu mīklu izrullē, ar apakštasi no tās izspiež apaļas ripas, ietin tajās ābolus, sarindo uz izsmērētas plāts un cep vidējā karstumā 15-20 minūtes. Izceptus pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz siltus vai aukstus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.