Ābolu, bumbieru un dzērveņu kēkss 0

Sastāvdaļas
Bumbieri – 2 gab.
Āboli – 2 gab.
Dzērvenes – 100 g

Kokteilis
Šajos 5 mēnešos dzimušie ir nepiemēroti parastam darbam no pulksten 8.30 – 17.00
Veselam
Kuri konservētie pārtikas produkti ir labi zarnu veselībai: speciālisti nosauc 6 labākos
TV24
“Tad, kad man vajadzēs, es vienā dienā visu “noslaucīšu”!” Kā reaģēt uz Putina izteikumiem par gatavību karot ar Eiropu?
Lasīt citas ziņas

Drumstalām
Milti – 70–100 g
Sviests – 50 g
Cukurs – 2 ēdamk.
Kanēlis – 1/2 tējk.

Mīklai
Olas – 4 gab.
Milti – 4 ēdamk.
Cukurs – 3 ēdamk.
Sviests – 1 ēdamk.

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ābolus un bumbierus nomizo, sagriež nelielos gabalos un sajauc ar dzērvenēm.
Pagatavo drumstalas: mīkstu sviestu sajauc ar kanēli, cukuru un miltiem. Ber kēksa formas apakšā. Tālāk liek ābolus ar bumbieriem un dzērvenēm.
Olas un cukuru sakuļ biezā krēmā ar mikseri. Tajā iecilā miltus un mīkstu sviestu. Masu lej formā un nedaudz sakrata, lai mīkla aizpilda visus gaisa caurumus, kurus veido augļi. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C un cep 40–45 minūtes. Nedaudz atdzesē, apgāž formu uz otru pusi un izņem kēksu.

Ieteikums!
Pamēģini variēt ar garšām, pievieno arī citas rudens ogas – brūklenes vai smiltsērkšķus. Cukura vietā izmēģini pievienot medu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.