Ābolu, bumbieru un dzērveņu kēkss 0

Sastāvdaļas
Bumbieri – 2 gab.
Āboli – 2 gab.
Dzērvenes – 100 g

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
Lasīt citas ziņas

Drumstalām
Milti – 70–100 g
Sviests – 50 g
Cukurs – 2 ēdamk.
Kanēlis – 1/2 tējk.

Mīklai
Olas – 4 gab.
Milti – 4 ēdamk.
Cukurs – 3 ēdamk.
Sviests – 1 ēdamk.

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ābolus un bumbierus nomizo, sagriež nelielos gabalos un sajauc ar dzērvenēm.
Pagatavo drumstalas: mīkstu sviestu sajauc ar kanēli, cukuru un miltiem. Ber kēksa formas apakšā. Tālāk liek ābolus ar bumbieriem un dzērvenēm.
Olas un cukuru sakuļ biezā krēmā ar mikseri. Tajā iecilā miltus un mīkstu sviestu. Masu lej formā un nedaudz sakrata, lai mīkla aizpilda visus gaisa caurumus, kurus veido augļi. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C un cep 40–45 minūtes. Nedaudz atdzesē, apgāž formu uz otru pusi un izņem kēksu.

Ieteikums!
Pamēģini variēt ar garšām, pievieno arī citas rudens ogas – brūklenes vai smiltsērkšķus. Cukura vietā izmēģini pievienot medu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.