Foto-Aija Geida

Ābolu etiķis no miziņām 0

Sastāvdaļas
• miziņas no 6 lieliem āboliem
• 2,5 ēdamkarotes cukura
• 600 ml ūdens
• 1,5 l burka

“Es par tavu 1,50 nabagāks nepalikšu, bet tavs bērns…” Sieviete Ziemassvētku tirdziņā pazemota bērna priekšā
“Pilnībā neaizsargāta!” Britu medijs nosauc vājāko valsti Eiropā cīņā pret Krieviju 1
TV24
Maestro Pauls: Vai no tās tantiņas, kas ceļmalā pārdod ābolīšus vai ķiršus, ir jāņem nodokļi? Nu lai viņa pārdod! Viņa no tā dzīvo!
Lasīt citas ziņas

Nomizo ābolus, izņem serdes un mizas ar serdēm saliek burkā (1,5 l) tā, lai aizņem 3/4 daļas no trauka tilpuma. Ūdeni uzvāra, atdzesē un pievieno cukuru. Maisa, līdz tas izšķīdis. Cukurūdeni pārlej ābolu miziņām, lai tās pilnībā nosegtas. Burkai uzliek kafijas filtru un apsien ar stingru gumiju. Noliek uz divām nedēļām raudzēties. Nokāš miziņas, ielej šķidrumu atpakaļ burkā un ļauj, lai turpinās fermentācijas process. Sākumā parādās burbulīši, pēc tam šķidrums saduļķojas. Katru nedēļu pagaršo, līdz garša kļūst patīkama. Viss process atkarībā no telpas temperatūras var ilgt 4–6 nedēļas. Lai apstādinātu rūgšanas procesu, ābolu etiķi ieliek ledusskapī. Jo ilgāk ābolu etiķis stāv, jo labāka garša (pēc pusgada etiķim parādās noturīga, pilnīga garša).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.