Foto – chiwulff.com/

Ābolu-smiltsērkšķu kūka ar saldējumu. “Bērzu” kazkopju recepte 0

400 g ābolu, 200 g smilšu mīklas, 1 tējkarote kanēļa, 80 g dzērveņu, 4 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkarote medus, 100 ml saldā
krējuma, 1 olas dzeltenums, 1 ēdamkarote pūdercukura, 50 ml smiltsērkšķu sulas, saldējums.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Ābolus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs, samaisa ar cukuru, kanēli un dzērvenēm (lielogu dzērvenes pārgriež uz pusēm). Masu liek uz
izrullētas, viegli saceptas smilšu mīklas groziņā un pārlej ar saldo krējumu, kas saputots ar olas dzeltenumu, smiltsērkšķu sulu
un pūdercukuru. Cep līdz 175 oC uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 25–30 minūtes.
Kūku pasniedz siltu ar saldējumu.

Saldējumam var izvēlēties arī kazas pienu, kas salīdzinājumā ar govs pienu ir bagātāks ar olbaltumvielām un piena taukiem, bet
holesterīna līmenis tajā ir zemāks. Šis produkts ir īsts atradums tiem cilvēkiem, kuriem ir alerģija pret govs pienu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vairāk recepšu un padomu – tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.