Foto – chiwulff.com/

Ābolu-smiltsērkšķu kūka ar saldējumu. “Bērzu” kazkopju recepte 0

400 g ābolu, 200 g smilšu mīklas, 1 tējkarote kanēļa, 80 g dzērveņu, 4 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkarote medus, 100 ml saldā
krējuma, 1 olas dzeltenums, 1 ēdamkarote pūdercukura, 50 ml smiltsērkšķu sulas, saldējums.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Nācu no pagraba…” Modra kaimiņiene Rasma atklāj liktenīgos notikumus un dalās ar neredzētu foto
Veselam
Kas notiek ar ķermeni, uz 30 dienām pilnībā atsakoties no alkohola?
Viedoklis
Anita Daukšte: Suņu medību nacionālās īpatnības. Par ko liecina reakcija uz notikušo Brunavas pagastā
Lasīt citas ziņas

Ābolus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs, samaisa ar cukuru, kanēli un dzērvenēm (lielogu dzērvenes pārgriež uz pusēm). Masu liek uz
izrullētas, viegli saceptas smilšu mīklas groziņā un pārlej ar saldo krējumu, kas saputots ar olas dzeltenumu, smiltsērkšķu sulu
un pūdercukuru. Cep līdz 175 oC uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 25–30 minūtes.
Kūku pasniedz siltu ar saldējumu.

Saldējumam var izvēlēties arī kazas pienu, kas salīdzinājumā ar govs pienu ir bagātāks ar olbaltumvielām un piena taukiem, bet
holesterīna līmenis tajā ir zemāks. Šis produkts ir īsts atradums tiem cilvēkiem, kuriem ir alerģija pret govs pienu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vairāk recepšu un padomu – tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.