Foto – Gints Ivuškāns

Ābolu un brūkleņu sacepums ar rudzu drumstalām 0

Sastāvdaļas
1 kg ābolu
100 g brūkleņu
500 ml dabiskā jogurta bez piedevām
50 kukurūzas cietes
70 g cukura + vēl mazliet, ko pievienot jogurtam
100 g rudzu miltu
70 g sviesta

Reklāma
Reklāma
Tārps, fekālija vai dupsis? Pirms dod vārdu savam bērnam, padomā vēlreiz: lūk, ko šie populārie vārdi nozīmē citās valodās 2
Kas tāds Krievijas-Ukrainas karā noticis pirmo reizi: Zelenskis nāk klajā ar paziņojumu, kas sašūpojis kara gaitu
“Visi jūk pa savam!” Ogrēnieši nevar saprast Helmaņa jaunāko ierakstu sociālajos tīklos
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ābolus nomizo un sagriež gabalos. Jogurtā iemaisa kukurūzas cieti un cukuru pēc garšas.
Rudzu miltus, sviestu un 70 g cukura ar rokām saberž, lai veidotos drumstalas.
Cepamtraukā liek ābolus, ieber brūklenes un visu pārlej ar jogurta masu. Uzbārsta rudzu drumstalas. Cep cepeškrāsnī 180 °C 40 minūtes.

Šis deserts izdodas lielisks, ja to gatavo čuguna katlā un ierušina karstās ugunskura oglēs. Ja ir cieši pieguļošs katla metāla vāks, arī uz tā saber karstas ogles. Šādu katlu ar gatavu sacepumu paņēmām līdzi laivā. Pēc pāris stundām mielojāmies ar vēl siltu desertu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.