Foto – Gints Ivuškāns

Ābolu un brūkleņu sacepums ar rudzu drumstalām 0

Sastāvdaļas
1 kg ābolu
100 g brūkleņu
500 ml dabiskā jogurta bez piedevām
50 kukurūzas cietes
70 g cukura + vēl mazliet, ko pievienot jogurtam
100 g rudzu miltu
70 g sviesta

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šīs četras zodiaka zīmes atgūstas no grūtajiem laikiem: tās drīz tiks vaļā no savas “melnās svītras”
Kokteilis
Vanga izteikusi draudīgas prognozes 2026. gadam: viens no notikuma datumiem jau ir zināms
VIDEO. Pircējus “Maxima” veikalā pārsteidz izsalcis “klients” dārzeņu nodaļā; uzņēmums nekavējoties reaģē
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ābolus nomizo un sagriež gabalos. Jogurtā iemaisa kukurūzas cieti un cukuru pēc garšas.
Rudzu miltus, sviestu un 70 g cukura ar rokām saberž, lai veidotos drumstalas.
Cepamtraukā liek ābolus, ieber brūklenes un visu pārlej ar jogurta masu. Uzbārsta rudzu drumstalas. Cep cepeškrāsnī 180 °C 40 minūtes.

Šis deserts izdodas lielisks, ja to gatavo čuguna katlā un ierušina karstās ugunskura oglēs. Ja ir cieši pieguļošs katla metāla vāks, arī uz tā saber karstas ogles. Šādu katlu ar gatavu sacepumu paņēmām līdzi laivā. Pēc pāris stundām mielojāmies ar vēl siltu desertu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.