Valda Madalāne

Adžapsandali – 
dārzeņu sautējums gruzīnu gaumē 0

Recepti piedāvā gruzīnu restorāna “Pirosmani” īpašniece Kmara Svanidze.

Reklāma
Reklāma

 

Brīdina par iespējamu katastrofu: Eiropu klusi iekaro “supermonstru” armija, kas posta ceļus un elektroapgādi
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā 134
Kokteilis
“Sist viņu vajag!?” Bijušais bokseris Mairis Briedis komentē savas emocijas saistībā ar Rosļikova ievēlēšanu 63
Lasīt citas ziņas

Adžapsandali – 
dārzeņu sautējums (4 – 6 porcijas)

• 0,5 kg kartupeļu,

• 0,6 kg baklažānu,

• 2 lieli tomāti,

• 1 ēdamkarote tomātu pastas,

• 2 lieli sīpoli,

• 2 zaļas un 2 sarkanas saldo piparu pākstis,

• 3 ķiploka daiviņas,

• 3 lauru lapas,

CITI ŠOBRĪD LASA

• pa šķipsnai koriandra, maltu sarkano un melno piparu, sāls,

• cepšanai – eļļa.

Kartupeļus, baklažānus un sīpolus sagriež nelielās šķēlēs vai gabaliņos un kopā ar lauru lapām liek dziļā pannā, pievieno eļļu, uzliek vāku un cep uz vidējas uguns, pa laikam apmaisot, kamēr dārzeņi mīksti. Tikmēr tomātus blanšē, nomizo, sagriež gabaliņos un pievieno pārējiem dārzeņiem vienlaikus ar tomātu pastu, kas samaisīta ar 3 ēdamkarotēm ūdens. Sautē vēl apmēram 3 minūtes, tad pievieno strēmelēs sagrieztus saldos piparus, sasmalcinātus ķiplokus un pieber garšvielas. Samaisa, pārsedz ar vāku un sutina vēl dažas minūtes, kamēr ir gatavs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.