Foto: Tim Ur/SHUTTERSTOCK

Kā izvēlēties persikus? 0

Latīniski šis ar C vitamīnu un šķiedrvielām bagātais auglis nozīmē “persiešu ābols”, bet Ķīnā to dēvē par nemirstības un mūžīgas dzīves simbolu.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Kokteilis
VIDEO. Personības tests: izvēlies vienu dakšu un atklāj, ko tava izvēle liecina par tevi
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
Lasīt citas ziņas

Tirgos un veikalos atkal šo augļu pievedums. Kā izvēlēties?

Pārbaudiet miziņu! Gatavam un saldam persikam miziņa ir pūkaina, mīksta. Ideāls persiks ir stingrs, bet ne akmensciets. To var pārbaudīt, uzspiežot auglim ar pirkstu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nepērciet par daudz! Persiki strauji bojājas, tādēļ pietiks ar puskilogramu, lai pamielotos, vai arī kilogramu (jeb tik, cik ieplānots), ja vārīsiet ievārījumu.

Ja nopērkami cieti persiki, tos var nogatavināt, ietinot sviestpapīrā vai ieliekot papīra maisā, iepriekš izgriežot caurumus gaisam. Pēc dienas vai divām tie būs gatavi lietošanai. Taču dažkārt pietiek persikus paturēt istabas temperatūrā uz galda.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.