Foto – Indulis Burka

Aļņa rulete ar sieru un pupiņām 0

Sastāvdaļas
• 500 g maltas aļņa gaļas
• 2 olas
• 80 g bekona šķēlīšu
• vārīta cūkgaļas šķiņķa šķēlītes
• 2 ēdamkarotes kukurūzas miltu
• 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
• saldētas zaļo pupiņu pākstis
• siera plāksnītes
• sāls un pipari

Kokteilis
Šīs 5 horoskopa zīmes ir vislielākās intrigu vērpējas un svēti tic sazvērestībām
RAKSTA REDAKTORS
“Ļoti negodīgi ir sadalīts valsts ģimenes pabalsts – ar ko divi bērni atšķiras no viena?” mamma Māra izgaismo pretrunu likumos
Krievi uzbrūk Putinam ar vēl vienu neērtu jautājumu, iznīcinot Kremļa mītus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
Malto gaļu sajauc ar olām, sasmalcinātiem ķiplokiem, kukurūzas miltiem. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Cepešpannā ieklāj alumīnija foliju, to pārklāj ar bekona šķēlītēm Tad liek aļņa gaļas masu un rūpīgi izlīdzina aptuveni centimetru biezā kārtā. Virs maltās gaļas kārto plānas vārīta cūkgaļas šķiņķa šķēlītes un kausētā siera plāksnītes. Virsū liek saldētas zaļo pupiņu pākstis.
Masu satin ruletē, liek cepeškrāsnī un cep 30 minūtes 180 grādos. Tad atver foliju un cep vēl 30 minūtes 260 grādu temperatūrā.
Pasniedz ar vasabi mērci un glāzi sarkanvīna. Labi garšos gan karsta, gan atdzisusi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.