Foto – Matīss Markovskis

Amaranta un pilngraudu rudzu pārslu cepumi 0

Sastāvdaļas
* 150 g amaranta proteīna jeb amaranta miltu
* 150 g biokviešu miltu
* 2 saujas pilngraudu rudzu pārslu
* 150 g biosviesta
* 100 g brūnā cukura
* ēdamkarote ingvera pulvera
* 2 tējkarotes vaniļas cukura
* 2 ēdamkarotes kanēļa
* pekanrieksti dekorēšanai

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Cepeškrāsni iesilda līdz 180 grādiem.
Gatavo cepumu mīklu. Palielā bļodā liek amaranta miltus, baltos miltus, pilngraudu rudzu pārslas un 150 g ūdens peldē izkausēta sviesta. Pieber cukuru, vaniļas cukuru, ingvera pulveri un kanēli. Mīklu mīca ar rokām, kamēr tā ir viendabīga un atgādina smilšu cepumu mīklu.

Pannā ieklāj cepampapīru un izrullē mīklu. Ja vēlas kraukšķīgākus cepumus, rullē plānākā kārtā, ja mīkstākus – biezākā kārtā, bet ne vairāk kā 4 mm biezus.
Ar nazi sagriež vēlamās cepumu formas, katra cepumiņa virspusē iespiež riekstu. Uzkaisa atlikušās mīklas drupačiņas un nedaudz brūnā cukura.
Sakarsētā cepeškrāsnī cep 10–15 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

! Šie cepumi ir vērtīgs našķis, labs olbaltumvielu avots, jo tāds ir amarants. Ja vēlas vairāk asumiņa, pievieno vairāk ingvera pulvera. Ja cepumus kārojas saldākus, pieliek vairāk brūnā cukura.
Rotāšanai var izmantot valriekstus vai ko citu pēc patikas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.