Vērojot daiļslidotāju uzstāšanos, acis priecē meiteņu skaistie tērpi, kas izceļ auguma aprises un pastiprina sievišķību. Vaicāju, vai Angelīnai pašai arī ir teikšana par to, kā izskatīsies viņas tērps? Sportiste stāsta, ka viņai ir sava šuvēja, kura uzzīmē vairākas tērpu skices. Angelīna kopā ar treneri tās novērtē, izvēlas tos tērpus, kas patīk labāk, kā arī iesaka, ar ko daiļslidotājas apģērbu vajadzētu papildināt vai pretēji – kā ir par daudz. Trenerei Jekaterinai ir ļoti laba gaumes izjūta, un viņa vislabāk zina, kas man vajadzīgs, teic Angelīna. Tomēr reizēm galveno vārdu tērpa izvēlē saka Angelīna. Piemēram, melno tērpu, kurā viņa Eiropas čempionātā startēja izvēles programmā, Angelīna noskatīja kādā modes žurnālā. Nedaudz izmainīta tikai sānu un svārku daļa. Bet violetā tērpa modelis, kurā Angelīna startēja īsajā programmā, ir treneres izdomāts. 4


Kas jaunajai sportistei palīdzēja sasniegt tik labus rezultātus Eiropas čempionātā šā gada janvārī?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai 4
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Veselam
Ne vienmēr uzreiz jāķeras pie medikamentiem: 10 produkti, kas palīdz atbrīvoties no sāpēm
Lasīt citas ziņas

– Tas bija iespējams, pateicoties ļoti smagam manam un treneres darbam. Šim čempionātam gatavojāmies veselu gadu. Ļoti būtisks ir arī mammas atbalsts. Arī Latvijas Slidošanas asociācija mani ļoti atbalstīja. Un, protams, man ārkārtīgi būtisks ir skatītāju atbalsts. Šajā Eiropas čempionātā skatītāji ar skaļiem aplausiem mani ļoti uzmundrināja, tā palīdzot atbrīvoties no uztraukuma. Turklāt startēju pēdējā, tāpēc domāju arī par to, ka mans uzdevums ir skaisti pabeigt sacensības, – teic Angelīna.

Vai jaunajai daiļslidotājai ir kāds rituāls, ko viņa veic pirms starta? Pirms atbildīgas uzstāšanās viņa austiņās klausoties repu vai citu ļoti skaļu mūziku. Tas palīdz koncentrēties un izvairīties no apkārtējiem trokšņiem. Citu daiļslidotāju uzstāšanos tiešraidē viņa neskatās. Vai kāds pakritis, vai gadījusies cita neveiksme vai veiksme, Angelīnu tobrīd neinteresē. Sportiste koncentrējas tikai uz savu startu. Sacensību norisi viņa mēdz noskatīties ierakstā, atgriezusies mājās.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Tādi brīži kā mans slidojums pēdējā Eiropas čempionātā ir tas, kādēļ ir vērts smagi strādāt un ilgstoši intensīvi trenēties. Tajās četrās minūtēs, kad jūtu, ka slidojums izdodas tīrs un skatītāji sāk aplaudēt, pārņem dziļas laimes sajūta, – teic Angelīna.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.