Jūs mums nederat  1

Uz neskaitāmajiem pieteikumiem, kas nosūtīti darbinieku meklētājiem, 90% gadījumos nav atnākusi atbilde, no pārējiem dabūjis tekstu, ka iesniegums saņemts vai izvēlēts cits pretendents. Edgara pieredze un zināšanas nederēja pat Austrumu virtuves restorānam, kas meklējis direktoru – pēc otrā mēģinājuma saņēmis tiešu atbildi: atvainojiet, jūsu kandidatūra mums neder.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

– Saprotu, ka atteikuma pamatā ir mans vecums – 55 gadi, – nosaka Edgars. Tiesa, trūkstot arī izglītības. Jaunībā studējis radiotehniku, vēlāk “Turībā” – uzņēmējdarbību un grāmatvedību, taču līdz diplomam nedaudz pietrūcis laika, naudas un uzņēmības.

Vienīgais darba piedāvājums nācis no kāda veikalu tīkla – aicinājuši par pārdevēju krāsu nodaļā ar tā saucamo slīdošo darba grafiku – četras dienas darbā no astoņiem rītā līdz astoņiem vakarā un divas – brīvas. Atalgojums – 400 eiro pēc nodokļu samaksas. Edgars atteicies. Alga bija mazāka nekā viņa mēneša kredītmaksājums. Pēdējos divus mēnešus darbu Latvijā vairs nemeklējot, tagad pošas uz Anglijas vidieni, kur kāda Latvijā licencēta darbā iekārtošanas aģentūra atradusi viņam vietu lielā veikalu tīkla kompānijā.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Noliktavā man jākomplektē preču pasūtījums, jāsaliek mantas uz ratiņiem, jāiesaiņo un gatavs, – savus pienākumus izklāsta Edgars. Darba režīms no solītā dzīvē varētu atšķirties, taču Lielbritānijas likumi neļauj nodarbināt vairāk par 48 stundām nedēļā. Maksās aptuveni 300 mārciņas nedēļā “uz rokas”, kas mēnesī sanāk ap 1500 eiro. Darbā iekārtotāji piedāvājot dzīvesvietu, palīdz atvērt bankas kontu un dabūt sociālās apdrošināšanas numuru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.