Pārsteigums. Cenu spidometrs laikam salūzis 0

Latvijas cilvēkus ar cenām nevar pārsteigt, esam piedzīvojuši gan Eiropā augstāko inflāciju, gan pieraduši, ka valsts savus arvien augošos tēriņus sedz, palielinot nodokļus. Paburkšķam un maksājam. Pēdējais cenu kāpums, ko piedzīvojam šobrīd, jau pārsniedzis atļauto ātrumu. Vai kādam pietiks spēka to apturēt?

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un LBTU lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 75
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Ar Konkurences padomes radariem vien varētu būt par maz, lai apturētu obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas (OCTA) cenas, kas kāpj teju pa dienām. Arī sviesta cenas uzrāda Bolta cienīgus sprintera ātrumus. Un pat ikmēneša elektrības rēķini kļūst arvien lielāki. Neglābj pat tas, ja skaitītāja rādītāji stāv uz vietas. Cilvēki ir neizpratnē: kā tad tā, elektrības ražotājs “Latvenergo” 100% pieder valstij, arī piegādātājs AS “Sadales tīkls” ir 100% valsts uzņēmums, bet jāmaksā arvien vairāk. Cenu spidometrs laikam salūzis.

Tirgotāju asociācija teic, vidējās cenas piena produktiem esot stabilas, izņēmums ir tikai sviests. Arī gaļas produktu cenas veikalos esot stabilas, ja neskaita izņēmumu. Vistas gaļa salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu kļuvusi dārgāka par vairāk nekā 20%. Arī bakalejas preču grupā cenas stabilas, bet izņēmums ir griķi, kam cena palielinājusies par 24%.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tirgotājiem argumenti cenu celšanai nav tālu jāmeklē. Tiek piesaukta birža, bankas, pieprasījums, iepriekšējo gadu zaudējumi, laika apstākļi, konkurence… Bet nav dzirdēts, ka atzītos kāds neprasmē saimniekot, saplānot finanšu plūsmu, neefektivitātē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.