Kaut arī Svetlana Davidova ir atbrīvota no Maskavas Ļefortovas cietuma, viņai izvirzītās apsūdzības par valsts nodevību joprojām ir spēkā.
Kaut arī Svetlana Davidova ir atbrīvota no Maskavas Ļefortovas cietuma, viņai izvirzītās apsūdzības par valsts nodevību joprojām ir spēkā.
Foto – AFP/LETA

Kremļa pretrunība 7

Notikums izpelnījies Krievijas sabiedrības asu reakciju. Krievijas slavenību, tostarp rakstnieka Aleksandra Solžeņicina atraitnes Natālijas un filmas “Leviatāns” režisora Andreja Zvjaginceva, parakstītajā vēstulē valsts prezidentam uzsvērts, ka apcietinājuma vietā Davidovai vajadzētu piemērot mājas arestu. “Prezidenta kungs, mēs lūdzam jūs izrādīt žēlastību sievietei un lielas ģimenes mātei. Mēs ceram, ka izmeklēšana un iespējamā tiesa būs atklāta un taisnīga, un atbilstoša likuma normām,” teikts Putina administrācijai nosūtītajā vēstulē. Davidovas un Gorlova ģimenē aug septiņi bērni. Jaunākajai meitai ir tikai divarpus mēneši, un viņa joprojām ir jābaro ar krūti.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Putinam adresētās vēstules autori norāda, ka nav nekāda pamata uzskatīt, ka Davidova radītu draudus vai ka viņai būtu nolūks bēgt no valsts. “Viņai nemaz nav ceļošanai derīgas pases,” teikts vēstulē, kuras teksts publicēts laikraksta “Novaja gazeta” interneta vietnē. Asa savos komentāros par Vjazmas iedzīvotājas arestu bija Krievijas aktrise Lija Ahedžakova, kura paziņojusi, ka sievietes arests liecina par varas iestāžu “neiedomājamu necilvēcību”. “Tas ir 1938. gads,” sarunā ar ziņu aģentūru “AFP” sacīja Ahedžakova, norādot uz Putina režīma līdzību ar PSRS tirāna Josifa Staļina represiju kulminācijas laiku.

Tikmēr Krievijas parlamenta neatkarīgais deputāts Dmitrijs Gudkovs nosūtījis atsevišķu vēstuli gan Krievijas ģenerālprokuroram, gan Federālajam drošības dienestam (FDD). Viņš uzsver, ka Davidovas arests veikts, “balstoties uz personīgām fantāzijām un realitātes subjektīvu interpretāciju”. “Ja tā ir nodevība, tad tas tikai apstiprina Krievijas karavīru atrašanos Ukrainā,” sarunā ar interneta vietni “Gazeta.ru” norādīja parlamentārietis Gudkovs. Krievijas varas iestādes joprojām noraida apgalvojumus, ka Krievijas karavīri tiktu nosūtīti karot uz Ukrainu, kaut arī ir iegūta virkne pierādījumu, kas apliecina viņu līdzdalību karā Ukrainā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.