Foto: Shutterstock

Prezidenta kanceleja kartītes sūtīs 0

Vai arī valsts un pašvaldības iestādes turpina tradīciju sadarbības partnerus Latvijā un ārzemēs apsveikt ar pastkartītēm, izmantojot “Latvijas Pasta” pakalpojumus?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 46
Lasīt citas ziņas

Valsts prezidenta kancelejas pārstāve Ilze Salna: – Līdzīgi kā iepriekš, arī šogad Valsts prezidenta parakstītas svētku apsveikuma kartītes tiek gatavotas un izsūtītas adresātiem Latvijā un ārvalstīs. Tā ir arī diplomātiskā protokola tradīcija. Šogad tiks izsūtītas 2000 kartītes, kuru izmaksas ir 2100 eiro bez PVN, plus pasta izdevumi.

Labklājības ministrijas pārstāvis Egīls Zariņš: – Pagājuši jau vairāki gadi, kopš Labklājības ministrija nesūta papīra, bet tikai elektroniskas apsveikuma kartītes. Šāds lēmums pieņemts arī naudas ekonomijas nolūkos. Turklāt ir taču moderno tehnoloģiju laikmets! Labklājības ministrija arī saņem lielākoties elektroniskas apsveikumu kartītes, stāsta ministrijas pārstāvis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rīgas domes pārstāve Laila Ivāna: – Rīgas dome jau vairākus gadus lielākoties nesūta papīra kartītes, bet apsveikumus elektroniskā formātā. Izņēmums ir vienīgi starptautiskie sadarbības partneri, sadraudzības pilsētu pašvaldības, kam tiek nosūtīti apsveikumi tradicionālajā formātā. Precīzu summu par to, cik tas šogad izmaksās, vēl nevaru nosaukt, jo pasūtījums vēl tikai top. Pēc iepriekšējo gadu pieredzes zināms, ka ārvalstu partneriem, institūcijām, sadraudzības pilsētām Rīgas dome nosūta aptuveni 300 apsveikumus. Budžetā šim nolūkam rezervētā summa ir līdz 1000 eiro.

Mīļāk, sirsnīgāk, personiskāk

Mazsalaciete Linda Brūdere ne tikai sūta Ziemassvētku apsveikumus pa pastu, bet pati arī tos darina. Agrāk viņa kartītes sāka gatavot jau vairākus mēnešus pirms baltajiem svētkiem. Vispirms uz lina auduma ar krāsainiem diegiem glīti izšuva Ziemassvētku vecīša, eglītes, zvaniņa, sveces, piparkūkas, sniegavīra vai citu attēlu, pēc tam to pielīmēja uz iepriekš sagatavota, pārlocīta krāsaina kartona un izrotāja ar spožām pērlītēm. Otra metode, kā Linda izgatavoja apsveikumus, ir simegrāfijas tehnika – izšūšana uz papīra.

– Pēdējos gados, kopš man ir divi dēli, tik darbietilpīgus Ziemassvētku apsveikumus vairs nav laika taisīt. Tomēr arī tagad cenšos saviem tuvajiem sarūpēt nelielus pārsteigumus. Šobrīd apsveikumus gatavoju tā – nofotografēju kādu skaistu ziemas skatu, fotosalonā palūdzu, lai izgatavo fotogrāfijas un tās uzlīmēju uz kartona. Atliek vien vēl uzrakstīt sirsnīgus novēlējumus un nosūtīt draugiem un radiem. Man aizvien patīk ar roku rakstīti apsveikumi, jo tas šķiet mīļāk, sirsnīgāk, personiskāk, – teic Linda.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.