Foto – Dainis Bušmanis

– Vai termiņuzturēšanās atļaujas ir drauds nacionālajai drošībai?
 47


– Es neatbildēšu – jā vai nē. Es atbildēšu, sakot, ka daļa no Krievijas prezidenta Vladimira Putina politikas ir aizstāvēt krievus ārzemēs… Mums Rīgā neuzbūvēja metro, jo negribējām, lai šeit ierodas 20 tūkstoši viesstrādnieku. Rīgas mērs Nils Ušakovs izteicies, ka ar uzturēšanās atļauju izsniegšanu šeit ieradušies seši līdz septiņi tūkstoši. Ja tā ir taisnība, tad tā ir gandrīz puse no tā, ko mēs negribējām, lai ierodas šeit metro dēļ. Vajadzētu padiskutēt, vai tas ir Latvijas nacionālajās interesēs vai arī tas interesē atsevišķus cilvēkus, kuri ir spējīgi lobēt politiķus.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 294
Lasīt citas ziņas

Man bija saruna ar Krievijas politologu Fjodoru Lukjanovu. Viņš man teica, ka saistībā ar Latviju viņu visvairāk uztrauc tieši krievu tiesību jautājums. Krievija nejautās mūsu krieviem, vai vajag viņus aizstāvēt. Tā vienkārši nāks un “aizstāvēs”. Taču Krievijas militārpersonas neuzskata par vajadzīgu uzbrukt Latvijai militārā veidā. Krievijai ir vajadzīga buferzona pret NATO. Krievija grib, lai Baltijas valstis finlandizētos. Šis process notiek caur politiķiem, informatīvo kampaņu, lai Latvijas iedzīvotāji, kaut neatbalsta Krieviju, ir pret NATO un ES. Jo vairāk Latvija ir pret NATO un ES, tas netiešā veidā kalpo Krievijas interesēm.

– Arī “krievu pasaules” idejas aizstāvji tiek izmantoti sabiedrības šķelšanai.


CITI ŠOBRĪD LASA

– Jā, Tatjanas Ždanokas grupa [Latvijas Krievu savienība. – J. K.], pielīdzinot Latgali Krimai, apdraud Latvijas drošību. Viņi cenšas sagraut sabiedrību, sašķelt Latvijas sabiedrību.

– Ja tas ir drauds nacionālajai drošībai, tad taču būtu jāpieņem attiecīgi mēri.


– Es neredzu, ka mēs viņus varētu ierobežot ar varu. Tas nav tik vienkārši. Domāju, ka arestēšana nav labākais variants, jo, to izdarot, sekos norādes, ka Latvija ir fašistiska valsts, kurā krieviem nav tiesību paust savu viedokli. Tiks panākts pretējais efekts. Runa atkal ir par informācijas kampaņu. Mums jākaro ar informāciju.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.