Ar gaļu pildīti tomāti 0

Sastāvdaļas – 6 vidēja lieluma tomāti, 0,5 kg jauktas maltās gaļas (cūkas+liellopu), 2 sīpoli, 2 burkāni, 100 g rīsu, 3–4 ēdamkarotes augu eļļas, 4 ēdamkarotes skāba krējuma, 30 g rīvēta siera, sāls un pipari pēc garšas, pētersīļu un seleriju zaļumi.

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus blanšē, novelk miziņu (ja miziņa netraucē – atstāj),nogriež cepurīti un izgrebj viducīšus. Uz pannas sacep malto gaļu ar sīpoliem, sāli un pipariem. Rīsus applucina, samaisa ar gaļu un pilda tomātos.
Uz pannas eļļā apcep burkānus, gredzenos sagrieztus sīpolus un pievieno no tomātiem izgrebto masu, noslēgumā – arī pētersīļu un seleriju zaļumus.

Pildītos tomātus saliek cepeštraukā, pārlej ar sagatavoto mērci, katram tomātam uzliek pa siera gabaliņam un pārliek nogrieztās cepurītes. Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes 200 oC temperatūrā. Pirms pasniegšanas pārlej krējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.