Ar koncentrātu 0

Esmu dzirdējusi, ka vīna pagatavošanai var izmantot vīna ekstraktus. Kas tie ir?
 Olga Kalniņa Daugavpilī

Reklāma
Reklāma

 

RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Receptes
Kuru zivi nedrīkst ēst kopā ar ādu: eksperts nosauc sugas un brīdina par sekām
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Lasīt citas ziņas

Izmantojot vīnogu sulas koncentrātu, vīnam nav tik spēcīga garša kā tad, ja šis dzēriens gatavots no veselām ogām ar visām mizām un sēkliņām, taču arī tādam nav ne vainas. Specializētajos vīndaru veikalos (piemēram, www.majasalus.lv) iespējams nopirkt vīna darīšanas komplektu, ar kuru 21 dienas laikā var pagatavot 30 pudeles vīna. Komplektā ietilpst vīna ekstrakts (vairāku veidu), vīna raugs un vīna barojoša vide, stabilizators (kālija metabisulfīts) un dzidrinātāji (kālija sorbāts un polisaharīds). Visu izdarot pareizi, no vīnogu sulas koncentrāta sanākšot pavisam labs vīns.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.