Ar teleskopu saskatāma skaistā Andromedas galaktika.
Ar teleskopu saskatāma skaistā Andromedas galaktika.
Publicitātes foto

Publiskā observatorija Suntažos 1

Pirms sešiem gadiem tika uzbūvēta pirmā privātā observatorija Rāmkalnos. Nu šeit palikusi vien ēka, bet teleskops un cits aprīkojums līdz ar observatorijas īpašnieku Arni Ginteru pārcēlies uz jaunām mājām “Kaltiņos” Suntažos.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Veiksmīgi cilvēki nekad nedara no rīta šīs četras lietas
Kokteilis
Optiskās ilūzijas tests: pasaki, ko ieraudzīji pirmo, un atklāj, ko tas liecina par tavu nākotni
Dārzs
Kādu koku labāk stādīt pie mājas? Izvēlies pareizo, lai dzimta būtu svētīta! 33
Lasīt citas ziņas

“Debess novērojumi notiek diennakts tumšajā laikā. Novērojumi nav iespējami, ja debesis klāj mākoņi, ir jebkāda veida nokrišņi un vēja ātrums brāzmās pārsniedz 15 m/s. Iesācējiem astronomijā piedāvājam ap divu stundu ilgu programmu, kurā ietilpst lekcija, novērojumi dabā un ar tele­skopu, iepazīstot atsevišķas zvaigznes, dubultzvaigznes, zvaigžņu kopas, planetāros miglājus un galaktikas. Apskati papildina arī speciālista stāstījums, tādēļ, lai visu varētu kārtīgi apskatīt, pieņemam ne vairāk kā 15 cilvēku grupas,” atklāj A. Ginters, kurš zināšanas papildina Centrālās Lankašīras universitātē Anglijā.

“Šobrīd vakarā pie debesīm redzams Urāns un Neptūns, bet uz lielo planētu apskati būs jāpagaida, jo Jupiters virs horizonta parādīsies janvārī, februārī, bet Saturns – tikai nākamā gada vidū.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.