Foto – Aija Geida

Aroniju kompots ar āboliem un bumbieriem 0

Sastāvdaļas

(4 puslitra burciņas)

• 150 g aroniju

• 1 kg skābu un stingru ābolu

• 500 g bumbieru

• 1,5 l ūdens

• 500 g cukura

Pagatavošana.

Āboliem un bumbieriem izņem serdi un tos sagriež astoņās daļās (ja miza nav bieza, nemizo). Kārto burkās kopā ar aronijām. Pagatavo sīrupu, uzvārot ūdeni un izšķīdinot tajā cukuru. Uzlej augļiem un ogām un pasterizē +85 °C (0,5 l burciņas 10 minūtes, 1 l burciņas 15–18 minūtes). Pēc tam burkas aizvāko un apgriež otrādi.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
Receptes
Kuru zivi nedrīkst ēst kopā ar ādu: eksperts nosauc sugas un brīdina par sekām
Lasīt citas ziņas

! Ņemot aronijas, ābolus un bumbierus šādās proporcijās un savārot ar cukuru attiecībās 1 : 1, var iegūt arī gardu un aromātisku ievārījumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.