Foto – Aija Geida

Aroniju siera kūka ar cepumiem 0

Sastāvdaļas
• Sauja aroniju
• 50 g cukura
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• 400 g sviesta cepumu drumstalu
• 60 g izkausēta sviesta
• 30 g mīksta sviesta
• 250 g skābā krējuma
• 450 g Filadelfijas siera
• 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
• 2 ēdamkarotes vaniļas cukura

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Aronijas ieber katlā, pievieno cukuru un citrona sulu un maisot karsē, līdz ogas mīkstas. Atdzesē un sablendē.

Cepumu drumstalas samaisa ar izkausētu sviestu, ieliek veidnē, pieblīvē un cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 5 minūtes. Filadelfijas sieru saputo ar skābo krējumu, vaniļas cukuru, kukurūzas cieti un mīkstu sviestu. Izklāj uz kūkas pamatnes un izlīdzina. Virsū strīpās lej aroniju biezeni un nedaudz iemaisa masā, veidojot baltā krēma un aroniju violeto toņu sajaukumu. Cep +180 °C 25–30 minūtes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.