Foto – Aija Geida

Aroniju siera kūka ar cepumiem 0

Sastāvdaļas
• Sauja aroniju
• 50 g cukura
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• 400 g sviesta cepumu drumstalu
• 60 g izkausēta sviesta
• 30 g mīksta sviesta
• 250 g skābā krējuma
• 450 g Filadelfijas siera
• 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
• 2 ēdamkarotes vaniļas cukura

Veselam
Palīdz nodzīvot ilgāk: 9 uztura bagātinātāji, kas nodrošina veselīgu novecošanu
TV24
Eksperts brīdina: Tā ir situācija, no kuras mēs neizvairīsimies. Latvijā, iespējams, sāks dedzināt atkritumus
Kokteilis
Ātrs psiholoģiskais tests: kura no virvēm, jūsuprāt, ir visgarākā? 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Aronijas ieber katlā, pievieno cukuru un citrona sulu un maisot karsē, līdz ogas mīkstas. Atdzesē un sablendē.

Cepumu drumstalas samaisa ar izkausētu sviestu, ieliek veidnē, pieblīvē un cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 5 minūtes. Filadelfijas sieru saputo ar skābo krējumu, vaniļas cukuru, kukurūzas cieti un mīkstu sviestu. Izklāj uz kūkas pamatnes un izlīdzina. Virsū strīpās lej aroniju biezeni un nedaudz iemaisa masā, veidojot baltā krēma un aroniju violeto toņu sajaukumu. Cep +180 °C 25–30 minūtes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.