Foto-Fotolia

Aroniju sīrups ar piparmētru smaržu 0

Šogad dārzā bija daudz aroniju. Ja kādam tās vēl saglabājušās, varbūt ir vērts pagatavot aromātisku sīrupu ar piparmētrām.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Tātad aroniju ogas nomazgā un ieber tvaicēšanas katlā. Kilogramam ogu uzber aptuveni kilogramu cukura un uzlej pusglāzi ūdens. Pievieno 5–6 krustnagliņas, plānā slānī virs ogām izklāj piparmētru lapas (dažas saujas) un uzkaisa nedaudz malta kanēļa.

Tvaicēšanas laikā, kad jau iegūts pirmais litrs sīrupa, ogas ar koka karoti izņem no katla. Saspaida ar stampiņu un vēlreiz liek tvaicēšanas katlā, pievienojot 200 gramu cukura. Pirmais litrs ir ļoti salds, bet pēdējais ir sīvāks, tāpēc šķidrumus ieteicams sajaukt un tad pildīt pudelēs glabāšanai. Sīrups atdziestot nedaudz sabiezē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.