Foto-Fotolia

Aroniju sīrups ar piparmētru smaržu 0

Šogad dārzā bija daudz aroniju. Ja kādam tās vēl saglabājušās, varbūt ir vērts pagatavot aromātisku sīrupu ar piparmētrām.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Tātad aroniju ogas nomazgā un ieber tvaicēšanas katlā. Kilogramam ogu uzber aptuveni kilogramu cukura un uzlej pusglāzi ūdens. Pievieno 5–6 krustnagliņas, plānā slānī virs ogām izklāj piparmētru lapas (dažas saujas) un uzkaisa nedaudz malta kanēļa.

Tvaicēšanas laikā, kad jau iegūts pirmais litrs sīrupa, ogas ar koka karoti izņem no katla. Saspaida ar stampiņu un vēlreiz liek tvaicēšanas katlā, pievienojot 200 gramu cukura. Pirmais litrs ir ļoti salds, bet pēdējais ir sīvāks, tāpēc šķidrumus ieteicams sajaukt un tad pildīt pudelēs glabāšanai. Sīrups atdziestot nedaudz sabiezē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.