Foto: Aija Geida

Aroniju sīrups – vērtīgs un gards 0

Sastāvdaļas – 1 kg aroniju, aptuveni 1 kg cukura, 1 l vāroša ūdens, 1 ēdamkarote citronskābes, sauja ķiršu lapu.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
Lasīt citas ziņas

Aronijas nomazgā un caurdurī notecina. Ņemot mazām porcijām, mazliet sablendē (tā, lai nav putra). Aplej ar vārošu ūdeni, kurā izšķīdināta citronskābe, un pieliek nomazgātas ķiršu lapas. Citronskābi var aizstāt ar divreiz lielāku daudzumu citrona sulas. Atstāj uz nakti (12 stundām), lai ievelkas. Biezumus izkāš caurdurī, sulu ielej katlā un pieber cukuru. Uzvāra, noņem putas un karstu lej burkās. Aizvāko. No sablendētām ogām sīrups ir koncentrētāks un aromātiskāks.

!!! Aroniju sīrupu neiesaka dzert cilvēkiem ar zemu asinsspiedienu, jo šīs ogas to pazemina. Ja pārējiem ēdieniem pievienojam nedaudz aroniju un asinsspiedienu pazeminošais efekts nav jūtams, tad no sīrupa gatavotā limonādē var viegli pārsniegt dienas normu, kas ir pāris ēdamkarošu sīrupa dienā. Tāpat aronijas nav ieteicamas kuņģa un zarnu trakta slimību gadījumā.