Atbaidoši gardie raganu pirkstiņi – cepumiņi Helovīna svinētājiem 0

Zanda Birze, žurnāla “Praktiskais Latvietis” maketētāja: “Helovīnus kā svētkus neatzīstu, bet, ja meitenes sadomā rīkot raganu ballīti, tā jau ir pavisam cita lieta! Tad top arī atbilstošs cienasts. Šoreiz Raganu pirkstiņi. Rezultāts bija tik iespaidīgs, ka dažas raganiņas baidījās tiem pat pieskarties. Arī man, tos gatavojot, brīžiem kļuva visai neomulīgi.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 170
Lasīt citas ziņas

Cepumiem vajag 225 g mīksta sviesta, 125 g pūdercukura, 1 olu, 1 tējkaroti mandeļu ekstrakta, 1 tējkaroti vaniļas ekstrakta, 6 pilienus pārtikas krāsas, 1 tējkaroti sāls, 350 g miltu, 200 g mandeļu, ievārījumu (piemēram, aveņu).

Bļodā ar mikseri sakuļ sviestu, olu, pūdercukuru, mandeļu un vaniļas ekstraktu, pārtikas krāsu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Samaisa miltus ar sāli un pakāpeniski pievieno sakultajai masai, līdz izveidojas stingra sviesta mīkla. Saveļ mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz 20–30 minūtēm ledusskapī.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz +180 °C. No mīklas veido 8–10 cm garus pirkstiņus, kauliņu vietās ievelk strīpiņas, bet galā iespiež mandeli. Kārto pannā uz cepamā papīra un cep 20-25 minūtes. Mandeles pēc cepšanas negribēs turēties savās vietās, tāpēc tās pielīmē ar ievārījumu. Atbaidoši gardi!”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.