Foto LETA, I.Soikāns

Kā pareizi atdzesēt svaigi slauktu pienu 0

Jautājums. Līdz cik grādiem jāatdzesē svaigi slaukts piens? Dagnija Madonas novadā.

Reklāma
Reklāma
Gadsimtiem rūpīgi glabāts noslēpums: ko par tevi atklāj tava dzimšanas mēneša akmens
Šodien Krievijas militārā lidmašīna ielidoja gaisa telpā virs Baltijas jūras, ziņo Vācijas gaisa spēki 3
“Mana meita noteikti nav vienīgā!” Tēvs brīdina vecākus, lai sargā bērnus no kebabnīcu darbiniekiem 16
Lasīt citas ziņas

LLKC konsultants-eksperts veterinārmedicīnā Dainis Arbidāns saka- jo straujāk pienu atdzesē zemā temperatūrā, jo labāk – tā ilgāk tiek nodrošināta baktericīdā fāze.

D.Arbidāns arī atgādina, ka tikko slauktam pienam ir normāla ķermeņa temperatūra (+38,5 °C). Tūlīt pēc izslaukšanas tas jāatdzesē (pāris stundu laikā) līdz aptuveni +4 “C temperatūrai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pienotavās gan pieņem pienu, kas atdzesēts līdz +10 °C (piens kļūst par gatavu produktu pārdošanai, kad ir atdzesēts). Jo lēnāk pienu atdzesē, jo tajā vairāk palielinās baktēriju skaits.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.