Foto LETA, I.Soikāns

Kā pareizi atdzesēt svaigi slauktu pienu 0

Jautājums. Līdz cik grādiem jāatdzesē svaigi slaukts piens? Dagnija Madonas novadā.

Reklāma
Reklāma
Gliemeži nāvīgi baidās no šī auga – ar to dārzam vajadzētu būt drošam 5
Mājas
Kuri suņi ir mierīgi un labi sadzīvo ar bērniem – eksperti nosauc 13 šādas šķirnes 1
TV24
Neiesaisties sarunā – met nost klausuli! Strazdiņš skaidro, kāpēc nevajadzētu ar dažādiem jautājumiem mēģināt saprast, vai jums piezvanījis krāpnieks
Lasīt citas ziņas

LLKC konsultants-eksperts veterinārmedicīnā Dainis Arbidāns saka- jo straujāk pienu atdzesē zemā temperatūrā, jo labāk – tā ilgāk tiek nodrošināta baktericīdā fāze.

D.Arbidāns arī atgādina, ka tikko slauktam pienam ir normāla ķermeņa temperatūra (+38,5 °C). Tūlīt pēc izslaukšanas tas jāatdzesē (pāris stundu laikā) līdz aptuveni +4 “C temperatūrai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pienotavās gan pieņem pienu, kas atdzesēts līdz +10 °C (piens kļūst par gatavu produktu pārdošanai, kad ir atdzesēts). Jo lēnāk pienu atdzesē, jo tajā vairāk palielinās baktēriju skaits.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.