Foto LETA, I.Soikāns

Kā pareizi atdzesēt svaigi slauktu pienu 0

Jautājums. Līdz cik grādiem jāatdzesē svaigi slaukts piens? Dagnija Madonas novadā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ļaujies! Maijs piecām zodiaka zīmēm sola liktenīgu tikšanos ar dvēseles radinieku
“Tas ir ļoti nopietns un nožēlojams incidents.” Krievijas iznīcinātājs ielidojis Igaunijas gaisa telpā 47
Satelītattēlos paveras nelāga aina: Krievija koncentrē karaspēku vien 56 kilometrus no NATO robežas
Lasīt citas ziņas

LLKC konsultants-eksperts veterinārmedicīnā Dainis Arbidāns saka- jo straujāk pienu atdzesē zemā temperatūrā, jo labāk – tā ilgāk tiek nodrošināta baktericīdā fāze.

D.Arbidāns arī atgādina, ka tikko slauktam pienam ir normāla ķermeņa temperatūra (+38,5 °C). Tūlīt pēc izslaukšanas tas jāatdzesē (pāris stundu laikā) līdz aptuveni +4 “C temperatūrai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pienotavās gan pieņem pienu, kas atdzesēts līdz +10 °C (piens kļūst par gatavu produktu pārdošanai, kad ir atdzesēts). Jo lēnāk pienu atdzesē, jo tajā vairāk palielinās baktēriju skaits.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.