Foto – Dainis Bušmanis

Reizniece-Ozola cīnās kā leopards 15

Labklājības ministrs varētu pamācīties cīņassparu no savas kolēģes Danas Reiznieces-Ozolas. Viņa uz Saeimas sēdi bija ieradusies leoparda raksta kostīmā un cīnījās debatēs kā īsts leopards, iesaistoties vārdu kaujās, vēl pirms opozicionāri bija tikuši līdz tribīnei.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Mārtiņš Bondars (LRA) demisijas pieprasītāju vārdā vainoja finanšu ministri par nodokļu sistēmas haosu, uzņēmēju bēgšanu no Latvijas, neprofesionāli rīkotu VID vadītāja atlasi, solījuma nepalielināt mikrouzņēmuma nodokli laušanu un citiem pārkāpumiem.

Reizniece-Ozola turpretim uzslavēja sevi par ES fondu apguvi (šajā jomā šogad esot padarīts par 2,5 reizēm vairāk nekā iepriekšējos divos gados kopā), novērstas PVN krāpšanas shēmas graudu nozarē, drīzumā tiks ieviesti ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumi arī citās nozarēs (taksometri, būvniecība). “Kopbudžeta ieņēmumi šī gada 11 mēnešos ir 7,29 miljardi eiro, kas ir 100,8 procenti pret plānoto. Mēs ne tikai neieņemam mazāk, mēs ieņemam vairāk, nekā bija plānots, un tas nozīmē, ka Valsts ieņēmumu dienesta darba efektivitāte jau šajos dažos mēnešos ir būtiski uzlabojusies,” lepojās finanšu ministre. Vienlaikus gan viņa atzina, ka pēdējā laika notikumi nodokļu sistēmā bijusi smaga mācība. Arī finanšu ministres kolēģi no ZZS frakcijas atšķirībā no “Vienotības” pārstāvjiem viens pēc otra kāpa tribīnē slavēt savu ministri. Balsojumā finanšu ministres demisijas pieprasījumu atbalstīja tikai 12 deputāti, pret bija 53 parlamentārieši, bet vēl 22 deputāti (“NSL” un liela daļa “Saskaņas” frakcijas) balsojumā nepiedalījās.

Elksniņš atstāj ēnā Kaimiņu

CITI ŠOBRĪD LASA

Apziņa, ka rezultāts jau iepriekš ir izlemts, izraisīja deputāta Andreja Elksniņa dusmu izvirdumu, atstājot ēnā pat Artusu Kaimiņu. “Šādos brīžos man tiešām ir žēl, ka mēs neesam Ķīnā. Paņemtu profilakses pēc, pāris… nostādītu pie sienas… un mēs sāktu būvēt ceļus, sāktu būvēt rūpnīcas, un viss būtu pilnīgākā kārtībā. Mums būtu izaugsme!” no tribīnes nikni auroja Elksniņš un savu uzrunu pabeidza ar secinājumu: “Visa valsts šajā ietvarā ir tiešām iebraukusi, atvainojiet, pakaļā, vārda tiešākajā nozīmē.” Viņaprāt, jāatkāpjas būtu ne tikai finanšu un labklājības ministriem, bet visai valdībai kopumā.

“Izskatās, ka pilnmēness atkal uzplaucis,” par Elksniņa dusmu izvirdumu ironizēja ZZS pārstāvis Ingmārs Līdaka, atgādinot, ka Ķīnā “pie sienas” pielikti tiek tieši opozīcijas pārstāvji. Savukārt Ilze Viņķele pauda sašutumu par šādu netiešu aicinājumu uz vardarbību: “Ja jurists, deputāts, mūsu kolēģis, Daugavpils mēra kandidāts, Sociāldemokrātu partijas jaunā zvaigzne var iznākt un no tribīnes aicināt tiešāk vai netiešāk kā metodi politikas lēmumu kvalitātes uzlabošanai izmantot pielikšanu pie sienas, kas nepārprotami nozīmē nošaušanu, tad acīmredzot Elksniņam ir ļoti dīvaina izpratne par ētiku jeb tās nav vispār.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.