Foto – Aija Geida

Ātrā ābolmaize no kārtainās mīklas un žāvētiem āboliem 0

Sastāvdaļas
• 500 g saldētas kārtainās mīklas
• 400 g žāvētu ābolu
• 200 g skābā krējuma
• 150 g cukura
• 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
• 1 tējkarote malta kanēļa

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ābolus novāra nelielā ūdens daudzumā, līdz tie mīksti (5–7 minūtes), atdzesē un nokāš. Pēc tam izmaļ caur gaļasmašīnu. Pievieno skābo krējumu, kukurūzas cieti, cukuru un samaisa.

Uz mazliet atlaidinātas kārtainās mīklas liek žāvēto ābolu masu, pārkaisa ar maltu kanēli un cukuru. Cep 200 grādos 30–35 minūtes. Pārkaisa ar maltu žāvētu ābolu pulveri un pasniedz ar mazliet atlaidinātām saldētām ogām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai plātsmaizi padarītu gardāku, pirms ābolu masas likšanas mīklu var noziest ar karameļu mērci.