Foto – Anda Krauze

Ātrā ogu rulete ar zemenītēm 0

Sastāvdaļas – 3 olas, 80 g cukura, 80 g miltu, sāls, 1 ēd. kar. silta ūdens.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 26
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

Krēmam – 100 g baltās šokolādes, 100 g sviesta (istabas temp.), 80 g pūdercukura, 1 vaniļas pāksts, 200 g krēmsiera.

150 g ogu, laims, 1 ēd. kar. pūdercukura

Pagatavošana.
Krāsni sakarsē līdz 190 grādiem. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru. Lielā bļodā puto olas kopā ar cukuru, līdz tās kļuvušas gaiši, gaiši dzeltenas un pufīgas. Iesijā miltus, sāli un tad sastāvdaļas iecilā, līdz pazūd kunkulīši. Pievieno ūdeni, iemaisa un lej mīklu uz cepamās paplātes. Cep krāsnī 10 – 12 minūtes. Pēc izņemšanas ļauj atdzist.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tikmēr pagatavo krēmu. Uz karstā ūdens tvaikiem izkausē šokolādi. Lielā bļodā liek krēmsieru, cukuru, sēkliņas no vaniļas pāksts un sviestu. Puto, līdz sastāvdaļas sajaukušās, tad pievieno izkausēto šokolādi un vēl nedaudz paputo.

Ogas ber bļodā, pievieno laima sulu, miziņu un pūdercukuru. Saspaida visu kopā ar dakšiņu.

Gatavo biskvītu noņem no papīra. Uz tā smērē 2/3 krēmu un liek ogas. Rullē biskvītu ruletē un atlikušo krēmu apsmērē apkārt. Dekorē ar svaigām odziņām.