Foto – Anda Krauze

Ātrā ogu rulete ar zemenītēm 0

Autors: Signe Prola, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Krievijā masveidā atceļ tradicionālās 9. maija parādes. Kas pēkšņi noticis?
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 3 olas, 80 g cukura, 80 g miltu, sāls, 1 ēd. kar. silta ūdens.

Krēmam – 100 g baltās šokolādes, 100 g sviesta (istabas temp.), 80 g pūdercukura, 1 vaniļas pāksts, 200 g krēmsiera.

150 g ogu, laims, 1 ēd. kar. pūdercukura

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Krāsni sakarsē līdz 190 grādiem. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru. Lielā bļodā puto olas kopā ar cukuru, līdz tās kļuvušas gaiši, gaiši dzeltenas un pufīgas. Iesijā miltus, sāli un tad sastāvdaļas iecilā, līdz pazūd kunkulīši. Pievieno ūdeni, iemaisa un lej mīklu uz cepamās paplātes. Cep krāsnī 10 – 12 minūtes. Pēc izņemšanas ļauj atdzist.

Tikmēr pagatavo krēmu. Uz karstā ūdens tvaikiem izkausē šokolādi. Lielā bļodā liek krēmsieru, cukuru, sēkliņas no vaniļas pāksts un sviestu. Puto, līdz sastāvdaļas sajaukušās, tad pievieno izkausēto šokolādi un vēl nedaudz paputo.

Ogas ber bļodā, pievieno laima sulu, miziņu un pūdercukuru. Saspaida visu kopā ar dakšiņu.

Gatavo biskvītu noņem no papīra. Uz tā smērē 2/3 krēmu un liek ogas. Rullē biskvītu ruletē un atlikušo krēmu apsmērē apkārt. Dekorē ar svaigām odziņām.