Foto – Anda Krauze

Ātrā ogu rulete ar zemenītēm 0

Autors: Signe Prola, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Mājas
7 pārtikas produkti, kas nekad nebojājas. Var izveidot krājumus visam mūžam!
Kokteilis
Kas vislabāk garšo katrai horoskopa zīmei? Pārbaudi, vai astrologiem taisnība!
“Šobrīd man publiski gribētos pasūtīt di*st tos, kuri ko tik stulbu varēja izdomāt,” mamma no sirds dusmīga par jaunās skolēnu vērtēšanas sistēmas darbību praksē
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 3 olas, 80 g cukura, 80 g miltu, sāls, 1 ēd. kar. silta ūdens.

Krēmam – 100 g baltās šokolādes, 100 g sviesta (istabas temp.), 80 g pūdercukura, 1 vaniļas pāksts, 200 g krēmsiera.

150 g ogu, laims, 1 ēd. kar. pūdercukura

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Krāsni sakarsē līdz 190 grādiem. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru. Lielā bļodā puto olas kopā ar cukuru, līdz tās kļuvušas gaiši, gaiši dzeltenas un pufīgas. Iesijā miltus, sāli un tad sastāvdaļas iecilā, līdz pazūd kunkulīši. Pievieno ūdeni, iemaisa un lej mīklu uz cepamās paplātes. Cep krāsnī 10 – 12 minūtes. Pēc izņemšanas ļauj atdzist.

Tikmēr pagatavo krēmu. Uz karstā ūdens tvaikiem izkausē šokolādi. Lielā bļodā liek krēmsieru, cukuru, sēkliņas no vaniļas pāksts un sviestu. Puto, līdz sastāvdaļas sajaukušās, tad pievieno izkausēto šokolādi un vēl nedaudz paputo.

Ogas ber bļodā, pievieno laima sulu, miziņu un pūdercukuru. Saspaida visu kopā ar dakšiņu.

Gatavo biskvītu noņem no papīra. Uz tā smērē 2/3 krēmu un liek ogas. Rullē biskvītu ruletē un atlikušo krēmu apsmērē apkārt. Dekorē ar svaigām odziņām.