Foto-Aija Geida

Ātrās piparkūkas steidzīgām saimniecēm 0

Iepriekš sagatavo visas garšvielas. Uzvāra ūdeni un izkausē tajā cukuru. Tad pievieno sviestu un uz lēnas uguns kausē, masu neuzvārot. Noņem no uguns, pieber garšvielas, citrona sulu un medu. Atsevišķā bļodā kviešu miltus sajauc ar kartupeļu cieti, cepamo pulveri un iejauc masā. Izmīca mīklu un ļauj atdzesēties 2,5–3 stundas. Sākumā tā ir pašķidra, bet, pastāvot ledusskapī, sacietē, tāpēc noteikti nevajag papildus pievienot miltus! Ideāli, ja mīkla var nobriest vienu vai divas nedēļas, bet var cept arī pēc trim stundām. Piparkūkas cep +160 °C aptuveni 10–14 minūtes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Esmu tik smalciņa.” Rēzija Kalniņa atklāj, kāds ir iemesls viņas vizuālajām pārmaiņām 6
Kokteilis
No Auna drosmes līdz Zivju intuīcijai. Pasaki, kas esi pēc horoskopa, un mēs pateiksim, kādas īpašības tev “nāk līdzi pūrā”!
Veselam
Jaunajam Covid variantam – Stratus – ir kāda īpaša pazīme, kas jūtama uzreiz
Lasīt citas ziņas

Tikko no ledusskapja izņemta mīkla ir cieta, tādēļ, lai varētu izrullēt, jāpatur pāris stundu siltumā. Piparkūkas ir līdzīgas kā no klasiskās mīklas – kraukšķīgas un aromātiskas, taču mīklas pagatavošana aizņem vien 10 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.