Foto – Shutterstock

Alus un siera zupa ar lociņiem 0

Siera zupas ir sātīgas un garšīgas. To pagatavošanai vajadzēs vien pusstundu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Mākslīgais intelekts nosauc 10 pasaules pievilcīgākos vīriešus. Starp tiem – pretrunīgi vērtēts Latvijas politiķis
“Zeme tad trīcēs zem šo karu izvērsēju kājām!” Gaišreģis paredz Ukrainas kara uzvaras gadu
Kokteilis
“Citreiz pirms koncerta nepieciešams atgādināt ētiku un pieklājības etiķeti” – Madara Raabe vīlusies par koncertā Siguldā pieredzēto
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 250 g parmezāna vai cita cietā siera
• 250 ml piena
• 250 ml saldā krējuma
• 500 ml alus
• 50 g sviesta
• 4 ēdamkarotes kviešu miltu
• 2 vidēji sīpoli
• 2 ķiploka daiviņas
• Burkāns
• Seleriju kāts
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• Tējkarote sāls
• Lociņi

Pagatavošana.
Burkānu sarīvē, ķiploka daiviņas sakapā, sīpolus smalki sagriež, seleriju kātu sagriež ripiņās, parmezāna vai citu līdzīgu sieru sarīvē. Pannā izkausē sviestu un apcep sagrieztos dārzeņus, līdz tie mīksti. Pieber kviešu miltus un cep, līdz tie zeltaini brūni. Pielej saldo krējumu, pienu un maisa, līdz zupa kļūst viendabīga. Pievieno alu, sāli, maltus melnos piparus un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz zupa sabiezē. Noņem no plīts un iemaisa sarīvētu cieto sieru. Pasniedz ar lociņiem un apgrauzdētu maizīti.