Foto – Aija Geida

Ātri pagatavojamas kviešu maizītes. Kas par aromātu! 0

Svaigi ceptas maizītes pie zupas vai salātiem – jauks aromāts un patīkama garšas buķete!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas (4–6 porcijas)

Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

• 125 g rupja maluma pilngraudu kviešu miltu

• 125 g bīdelēto kviešu miltu

• 125 g kefīra

• 40 g mīksta sviesta

• ēdamkarote citrona sulas

• ½ tējkarotes sodas

• ½ tējkarotes cukura

• garšvielas – pa šķipsniņai malta kardamona, kanēļa, koriandra, kurkumas, muskatrieksta un fenheļa

• ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kefīrā iejauc sāli, cukuru, garšvielas, sodu un citrona sulu. Miltos ieberž mīkstu sviestu un pielej kefīram. Labi izmīca mīklu – jo ilgāk to dara, jo mazāk maizīte saplaisā. Mīklas bļodu pārsedz ar pārtikas plēvi un noliek uz 15 minūtēm. Pēc tam izveido mazus, apaļus kukulīšus un liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20–25 minūtes (laiks atkarīgs no kukulīšu lieluma).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.