Ātrie biezpiena rausīši. Mājinieki notiesās momentā! 0

Biezpiena rauši ir Jāņu laika etnogrāfiskais saldais ēdiens, kas pieminēts pat latvju dainās, tomēr mūsdienās tie nepelnīti aizmirsti. Steidzīgajiem mūsdienu līgotājiem piedāvājam ātru un viegli pagatavojamu biezpiena rausīšu recepti – šī deserta pagatavošana neprasīs daudz laika, tomēr pats ēdiens noteikti iepriecinās Jāņu bērnus un ātri vien pazudīs kārajās mutēs.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
180 g cukura
100 g sviesta
180 g biezpiena
2 olas
150 g kviešu miltu  (var izvēlēties 50 g speltas kviešu miltu un 100 g augstākā labuma miltu)
½ tējk. cepamā pulvera
2 saujas rozīņu

Pagatavošana.
Sviestu saputo kopā ar cukuru. Biezpienu izberž caur sietu un pievieno sviesta un cukura maisījumam. Kārtīgi izmīcot, vienu pēc otras mīklai pievieno olas. Iesijā mīklā miltus un cepamo pulveri, visu labi samaisa. Beigās pievieno mīklai nomazgātas un nosusinātas rozīnes. Līdz 180C sakarsē cepeškrāsni. Mīklu pilda nelielās formiņās (aizpildot 2/3 formas) un cep 15 minūtes. No mīklas var gatavot arī vienu lielu rausi – tas jācep aptuveni 45 minūtes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.