Foto-Fotolia

Aukstā ābolmaize ar musli. Veselīga brokastu recepte 0

Sastāvdaļas
Āboli – 1,4 kg
Citrona sula – 2 ēdamkarotes
Cukurs – 3 ēdamkarotes
Kukurūzas ciete – 2 ēdamkarotes
Malts kanēlis – 1 tējkarote
Sāls – pēc garšas
Sviests – 8 ēdamkarotes
Medus – ¼ glāzes
Kviešu milti – ½ glāze
Auzu pārslas – 2 glāzes
Mandeļu pārslas – ½ glāze
Kukurūzas skaidiņas (saldās)

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Viņus ātri var atpazīt: 16 brīdinājuma pazīmes, ka jums ir darīšana ar ļaunu cilvēku
“Papucim būtu derējis pamācīties no dēla…” Sieviete vīlusies piedzīvotajā izrādes laikā, citi “vainīgo” aizstāv 7
“Un ko “Lidl”, “Maxima”, “Rimi”, “Senukai”? Iekasē tikai no tautas naudiņu,” pirms “Melnās piektdienas” latvieši atklāj vienu veikalu, kur jādodas iepirkties
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
2. Ābolus notīra un sagriež nelielos gabaliņos. Liek bļodiņā un sajauc ar citrona sulu, cukuru, cieti, kanēli un šķipsniņu sāls. Labi samaisa un vienmērīgi izliek taisnstūrveida cepamajā formā.
3. Nelielā, dziļā pannā izkausē sviestu un medu. Pievieno miltus, auzu pārslas, mandeles, kokosriekstu skaidiņas un šķipsniņu sāls. Kārtīgi samaisa un vienmērīgi pārklāj ar šo masu ābolus.
4. Liek cepeškrāsnī uz 45-55 minūtēm, kamēr āboli kļūst mīksti. Ja virsējā kārta sāk piedegt, apsedz formu ar foliju, bet pēc laiciņa atkal to noņem. Atdzesē un liek ledusskapī. Brokastis nākamajai dienai gatavas!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.