Foto – LETA

17 “Citroen Jumpy” automašīnas Latvijā nonāca gada vidū. Tās vajadzēja aprīkot policijas vajadzībām. Uzņēmējs to arī darīja, lai gan zināja, pašas mašīnas neatbilst līgumam, jo ir ar “EURO 5” nevis “EURO 6” motoru, ziņoja “Nekā personīga”. 19

Neskatoties uz neatbilstību, policija “Citroen” automobiļus ir pieņēmusi, par ko liecina automobiļu atrašanās policijas stāvlaukumā Vestienas ielā. Šmaukšanās nāca gaismā, kad transportlīdzekļus policija ierakstīja grāmatvedībā. Tad arī policija saprata, ka automašīnas nav vis ar jaunās paaudzes motoru, bet gan atbilst zemākam standartam. Policija notikušo atklājusi 21.septembrī.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

Valsts policijas priekšnieka vietniece Renāte Fila skaidro, ka policijas darbinieki vēl pirms auto pieņemšanas skatījušies CSDD reģistros, taču tur neesot parādījusies nekāda informācija par konkrēto dzinēju emisijas standartiem. “Nekā personīga” gan pārliecinājās, ka atklāt maldināšanu policijai būtu prasījis ne vairāk kā 5 minūtes.

Pēc raidījuma vēstītā, vēl vasarā 22.jūnijā divus mēnešus pirms auto pieņemšanas, Valsts policijas priekšnieks rakstīja pilnsabiedrībai, lai tā apstiprina, ka auto atbilst stingrajām apkārtējās vides prasībām un lūdza pievienot ražotāja apstiprinājumu. Tāds ticis saņemts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Taču “Nekā personīga” rīcībā ir policijai piegādāto “Citroen” automašīnu rūpnīcas Parīzē sertifikāti un neviens no tiem neatbilst tai kopijai, ko “A26” jūnijā iesniedza policijai. Tas nozīmē, ka policiju komersants maldinājis apzināti, lai slēptu, ka mašīnas neatbilst ne konkursa prasībām, ne noslēgtajam līgumam, secina raidījums. Raidījuma rīcībā esošie automašīnas ražotāja sertifikāti atbilst tām automašīnām, ko “A26” reāli piegādāja policijai un kuras reģistrēja CSDD.

Valsts policija prasīs, lai uzņēmums izpilda līgumu. Tas nozīmē, ka uzņēmējam būs mašīnas jāmaina. Policija plāno, ka tas jāizdara līdz nākamā gada sākumam.

Ja auto netiks nomainīti uz līgumam atbilstošiem spēkratiem, Valsts policija sola tiesāties. Policija ir pieprasījusi skaidrojumu no pilnsabiedrības “A26”, CSDD, kā arī sagatavojusi pieprasījumu ražotājam par vasarā viņu it kā sūtītā sertifikāta izcelsmi. Ja pierādīsies, ka valsts policijai sniegts viltots apliecinājums, tā rosinās kriminālprocesu un vainīgos sauks pie atbildības.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis plāno šo jautājumu ar Valsts policijas šefu Intu Ķuzi pārrunāt pirmdien, kad viņš atgriezīsies no atvaļinājuma.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.