Foto – Shutterstock

Auzu pārslas dzērienā. 2 neierastas un interesantas receptes 0

Auzu pārslu putra nodrošina ilgstošu sāta sajūtu, ir koncentrēts uzturvielu avots, šķiedrvielām, augstas kvalitātes proteīniem un vērtīgajiem augu taukiem bagāta. Tāpēc no auzām pagatavoti ēdieni īpaši ieteicami smaga darba veicējiem, aktīva dzīvesveida piekritējiem un sportistiem. Ja no rītiem vairs negribas ēst putru, auzas var pagatavot mazliet neierastāk.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Auzu piens 
• 100 g auzu miltu
• 250 g vārīta atdzesēta ūdens
• vaniļas cukurs
• medus

Samaļ kailgraudu auzas vai ņem pusglāzi auzu miltu. Aplej ar glāzi vārīta atdzesēta ūdens un ļauj četras stundas uzbriest, ik pa laikam apmaisot. Izkāš caur smalku sietu. Lieto ar garšvielām vai bez tām. Var saldināt ar medu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Aukstā auzu tēja 
• 1 glāze auzu graudu
• citrona šķēlīte
• medus
• ledus

Graudus ieber 1 litrā ūdens un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes. Tad nolej un dzer, pievienojot citrona šķēlīti, medu un ledu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.