Foto – Shutterstock

Auzu pārslas dzērienā. 2 neierastas un interesantas receptes 0

Auzu pārslu putra nodrošina ilgstošu sāta sajūtu, ir koncentrēts uzturvielu avots, šķiedrvielām, augstas kvalitātes proteīniem un vērtīgajiem augu taukiem bagāta. Tāpēc no auzām pagatavoti ēdieni īpaši ieteicami smaga darba veicējiem, aktīva dzīvesveida piekritējiem un sportistiem. Ja no rītiem vairs negribas ēst putru, auzas var pagatavot mazliet neierastāk.

Veselam
“Iestājas slimnīcā ar metastātisku resnās zarnas vēzi, kuru kā hemoroīdus “ārstējusi” kaimiņiene!” Profesors nobažījies par sabiedrības bezatbildību
RAKSTA REDAKTORS
“Cik ilgi šo tolerēsim Vecrīgā?” Rīdzinieci sadusmo uz ielām tirgoto preču sortiments
“Amerikāņi tiktu iznīcināti trīs sekundēs.” Ukrainas komandieris atklāti par ASV plāniem, drošības garantijām un Krievijas patiesajiem mērķiem
Lasīt citas ziņas

Auzu piens 
• 100 g auzu miltu
• 250 g vārīta atdzesēta ūdens
• vaniļas cukurs
• medus

Samaļ kailgraudu auzas vai ņem pusglāzi auzu miltu. Aplej ar glāzi vārīta atdzesēta ūdens un ļauj četras stundas uzbriest, ik pa laikam apmaisot. Izkāš caur smalku sietu. Lieto ar garšvielām vai bez tām. Var saldināt ar medu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Aukstā auzu tēja 
• 1 glāze auzu graudu
• citrona šķēlīte
• medus
• ledus

Graudus ieber 1 litrā ūdens un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes. Tad nolej un dzer, pievienojot citrona šķēlīti, medu un ledu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.