“LA” lasītājs: kāpēc Jaunpilī ražotais krējums nosaukts par “Latvijskoje Zoloto”? 5

Kāpēc Jaunpilī ražotais jaunais produkts – skābais krējums ir nosaukts par “Latvijskoje Zoloto”? Jānis Skriblis

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Akciju sabiedrības “Jaunpils pienotava” pārdošanas daļas direktore Inga Opolniece paskaidroja, ka šo krējumu bijis paredzēts eksportēt, tāpēc arī nosaukums nav latviešu valodā.

Sūtīšanai uz Azerbaidžānu bija paredzētas trīs kravas, taču valūtas svārstību dēļ Latvijas piena produkcija tur sadārdzinājās, iepriekš aizvesto izpirka gausi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jaunpilieši nākamo pieprasījumu saņēma pārāk vēlu un nevarēja vairs pagūt aizvest līdz Azerbaidžānai tik ātri, lai iztirgotu atbilstīgi derīguma termiņam, kas ir divi mēneši. Tāpēc ražotāji lūdza atļauju Pārtikas un veterinārajam dienestam šo eksporta produkciju pārdot tepat Latvijas veikalos.

Uz jautājumu, kas nodrošina krējuma saglabāšanu svaigu divus mēnešus, speciāliste atbildēja, ka krējumam ir pievienots stabilizators, un produkts fasēts trauciņos 85 grādu temperatūrā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.