Foto – Aija Geida

Baklažāna puķe – ātri izcepams, gards ēdiens uzkodām vai piknikam 0

Sagriezts baklažāns ir mīksts un labi rullējams, tāpēc no tā var veidot ar biezpienu pildītas ruletes, ar sāli un garšvielām ieziestas laiviņas cept gan uz grila, gan cepeškrāsnī. Ātri iespējams izcept baklažānu puķi.

Reklāma
Reklāma
Tārps, fekālija vai dupsis? Pirms dod vārdu savam bērnam, padomā vēlreiz: lūk, ko šie populārie vārdi nozīmē citās valodās 2
Kas tāds Krievijas-Ukrainas karā noticis pirmo reizi: Zelenskis nāk klajā ar paziņojumu, kas sašūpojis kara gaitu
Draudi ir tuvu: Rietumu izlūkdienesti brīdina, kad pasaulē sāksies vēl viens karš
Lasīt citas ziņas

Nomazgātu baklažānu gareniski sagriež astoņās šķēlēs. To dara uzmanīgi, pie kātiņa atstājot neiegrieztus 2–3 centimetrus. Katru šķēlīti apsmidzina ar eļļu (lielveikalos var iegādāties speciālus pārtikas eļļu aerosolus, kas atvieglo darbu), citrona sulu un pēc tam apkaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem.

Starp baklažāna šķēlītēm liek ripiņās sagrieztus tomātus, sieru un smalki sakapātas ķiploka daiviņas. Cep cepeškrāsnī +180 °C aptuveni 30 minūtes. Kad gatavs, pārkaisa ar zaļumiem. Dekoratīvs ēdiens uzkodu platei, piknikam vai siltais ēdiens sātīgām pusdienām.

CITI ŠOBRĪD LASA
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.