Foto: Zefirchik06/Shutterstock

Baklažānu mērce – garšos ar vārītiem makaroniem, rīsiem vai kartupeļiem 0

Sastāvdaļas
• 1 baklažāns
• 1 cukīni
• 3 tomāti
• 3 glāzes tomātu mērces
• raudene
• baziliks
• ķiploks
• cukurs
• sāls
• eļļa cepšanai

Reklāma
Reklāma
6 pārtikas produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst saldēt
Duncis Putina mugurā: situācija Krievijā pēdējo dienu laikā ir strauji mainījusies
Veselam
bieža kafijas dzeršana ietekmē zarnas? Jauni pētījumu rezultāti 8
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Baklažānu sagriež kubiņos, uzbārsta sāli un atstāj uz 10–15 minūtēm, lai atsulojas. Tas jādara, lai baklažāns nebūtu sūrs un cepot neuzsūktu daudz eļļas. Arī cukīni un tomātus sagriež kubiņos. Pannā karstā eļļā liek baklažānus un cep, līdz kļūst caurspīdīgi un ir pusmīksti. Tad pievieno cukīni un cep aptuveni 3 minūtes. Pieliek tomātu mērci, ķiploku, garšvielas un karsē kādas 5 minūtes, kamēr ēdiens iegūst mērces konsistenci.

Baklažānu mērci pasniedz ar vārītiem makaroniem, rīsiem vai kartupeļiem. Pārkaisa zaļumus, var uzrīvēt sieru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Garšas bagātināšanai var pievienot nedaudz sarkanvīna vai tējkaroti balzametiķa. Mērcei var piegriezt sēnes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.