Foto: Aija Geida

Baklažānu–tomātu pica 0

Sastāvdaļas
• 500 g saldētas kārtainās mīklas plāksnēs
• 250 g Krievijas siera
• 3 tomāti
• baklažāns
• 2 ķiploka daiviņas
• 50 ml tomātu mērces
• 50 ml skābā krējuma
• 1,5 tējkarotes kaltēta timiāna
• tējkarote cukura
• ⅔ tējkarotes maltu melno piparu
• 1+⅔ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimušo sirdis iekarot ir īsts izaicinājums
“Viņi grib mūsu zemi, un mēs viņiem tikai traucējam!” Alvis Hermanis liek visiem latviešiem atcerēties šo fotogrāfiju 11
Kokteilis
VIDEO. “Varbūt viņai tas nepatiks…” Andrejs Ēķis velta skarbus vārdus Žannai Dubskai
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Saldētu kārtaino mīklu atsevišķi pa plāksnēm saliek uz virtuves dēlīša, lai vienmērīgi atlaižas. Baklažānu sagriež šķēlēs un apkaisa ar tējkaroti sāls. Atstāj uz 5 minūtēm, lai sāls izvelk ūdens pilītes, kuras nosusina ar virtuves papīra dvieli (to dara, lai noņemtu baklažānam rūgtumu). Pannā uzkarsētā eļļā apcep baklažāna šķēles, līdz tās zeltaini brūnas. Cepšanas laikā apkaisa ar maltiem melnajiem pipariem un sāli.

Ķiploka daiviņas sīki sakapā. Tomātus sagriež šķēlītēs. Pagatavo mērci: bļodā sajauc skābo krējumu ar tomātu mērci, pievieno sakapāto ķiploku un cukuru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kārto picu. Plāksnes pārgriež uz pusēm, lai izveidojas nelieli kvadrāti. Uzloka malas, ar pirkstiem saspiežot stūrus. Uzsmērē pagatavoto mērci, liek baklažānu šķēli, tomātu šķēles un pārkaisa ar kaltētu timiānu. Cep 180 grādos 20 minūtes.

Pārkaisa ar rīvētu sieru un cep vēl 5 minūtes. Vislabāk garšo, kamēr siltas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.