Foto – Anda Krauze

Baklažānu, tomātu un grilētas paprikas salāti ar sieru 0

Sastāvdaļas
• 2 vidēja lieluma baklažāni
• 2 grilētas vai ceptas paprikas
• tomāti (jo vairākas šķirnes, jo garšīgāk)
• 200 g fetas siera
• 3 ķiploka daiviņas
• 1 tējkarote baltvīna etiķa
• rieksti (valrieksti vai pīniju rieksti)
• rukola
• timiāns
• mārsils
• olīveļļa
• malti melnie pipari
• sāls

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Baklažānu sagriež gareniski četrās daļās, liek verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, un vāra 5–10 minūtes. Tad izņem no katla, liek aukstā ūdens peldē, nokāš, noņem tumšo miziņu un sasmalcina mīkstumu. Pievieno sasmalcinātas ķiploka daiviņas, šķipsniņu timiāna, tējkaroti baltvīna etiķa, olīveļļu un sāli pēc garšas. Sagrieztus tomātus kārto uz šķīvja, uzbārsta maltus melnos piparus, sāli, pievieno rukolu un riekstus. Pasniedz ar bageti un svaigo sieru (fetas vai citu). Papriku pārgriež uz pusēm, kārto cepešpannā, uzslaka nedaudz olīveļļas, pievieno mārsilu un ķiplokus, cep cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā 7–10 minūtes.

Šādi pagatavotus baklažānus var uzglabāt burkā un lietot kā piedevu pie gaļas ēdieniem, salātiem vai likt uz maizes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.