Foto – Anda Krauze

Baklažānu, tomātu un grilētas paprikas salāti ar sieru 0

Sastāvdaļas
• 2 vidēja lieluma baklažāni
• 2 grilētas vai ceptas paprikas
• tomāti (jo vairākas šķirnes, jo garšīgāk)
• 200 g fetas siera
• 3 ķiploka daiviņas
• 1 tējkarote baltvīna etiķa
• rieksti (valrieksti vai pīniju rieksti)
• rukola
• timiāns
• mārsils
• olīveļļa
• malti melnie pipari
• sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Tava dzīves kulminācija vēl gaida vai ir jau pagātnē? Katra zodiaka zīmes pārstāvja dzīves labākie gadi
Kokteilis
“Riebjas skatīties uz šīm rozā smadzenītēm…” Vairākas sievietes nopeļ Didrihsonus teātra spēlēšanā par it kā pazudušajām pasēm 12
“Varbūt tas nelietis Brunavā nošāva mazo Modra draugu tieši brīdī, kad viņš kaut kur zem krūmiem bija aizsnaudies?” Lindas Mūrnieces lauku dzīves ainiņas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Baklažānu sagriež gareniski četrās daļās, liek verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, un vāra 5–10 minūtes. Tad izņem no katla, liek aukstā ūdens peldē, nokāš, noņem tumšo miziņu un sasmalcina mīkstumu. Pievieno sasmalcinātas ķiploka daiviņas, šķipsniņu timiāna, tējkaroti baltvīna etiķa, olīveļļu un sāli pēc garšas. Sagrieztus tomātus kārto uz šķīvja, uzbārsta maltus melnos piparus, sāli, pievieno rukolu un riekstus. Pasniedz ar bageti un svaigo sieru (fetas vai citu). Papriku pārgriež uz pusēm, kārto cepešpannā, uzslaka nedaudz olīveļļas, pievieno mārsilu un ķiplokus, cep cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā 7–10 minūtes.

Šādi pagatavotus baklažānus var uzglabāt burkā un lietot kā piedevu pie gaļas ēdieniem, salātiem vai likt uz maizes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.