Foto – Anda Krauze

Baklažānu, tomātu un grilētas paprikas salāti ar sieru 0

Sastāvdaļas
• 2 vidēja lieluma baklažāni
• 2 grilētas vai ceptas paprikas
• tomāti (jo vairākas šķirnes, jo garšīgāk)
• 200 g fetas siera
• 3 ķiploka daiviņas
• 1 tējkarote baltvīna etiķa
• rieksti (valrieksti vai pīniju rieksti)
• rukola
• timiāns
• mārsils
• olīveļļa
• malti melnie pipari
• sāls

Reklāma
Reklāma
“Autobusā iekāpa apmēram 7 gadus vecs puika…” Šofera drosmīgais lēmums pasargā bērnu no potenciālām briesmām 7
Pagājušajā naktī pie slimnīcas durvīm pusnaktī atstāj džemperī ievīstītu jaundzimušo: mediķi ko tādu 30 gadu laikā piedzīvo pirmo reizi 10
Kokteilis
“Ņemot vērā manu slimību…” Eksprezidents Guntis Ulmanis atklāti stāsta par veselības problēmām ģimenē
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Baklažānu sagriež gareniski četrās daļās, liek verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, un vāra 5–10 minūtes. Tad izņem no katla, liek aukstā ūdens peldē, nokāš, noņem tumšo miziņu un sasmalcina mīkstumu. Pievieno sasmalcinātas ķiploka daiviņas, šķipsniņu timiāna, tējkaroti baltvīna etiķa, olīveļļu un sāli pēc garšas. Sagrieztus tomātus kārto uz šķīvja, uzbārsta maltus melnos piparus, sāli, pievieno rukolu un riekstus. Pasniedz ar bageti un svaigo sieru (fetas vai citu). Papriku pārgriež uz pusēm, kārto cepešpannā, uzslaka nedaudz olīveļļas, pievieno mārsilu un ķiplokus, cep cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā 7–10 minūtes.

Šādi pagatavotus baklažānus var uzglabāt burkā un lietot kā piedevu pie gaļas ēdieniem, salātiem vai likt uz maizes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.