Foto – Inita Šteinberga

Augi, kurus var apsakņot 0

Labi var apsakņot skaistnātrītes, tādējādi ar iepatikušos augu papildinot savu kolekciju. Nogriež dzinumus un liek ūdenī. Līdz pavasarim puķes var dzīvot vāzē, un raibā buķete ilgi būs dekoratīva, pat ja neplāno tās pavairot. Skaistnātrītes var arī iestādīt podā.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Tāpat var apsakņot dzīvelīgos plektrantus vai ar spraudeņiem pavairot pelargonijas. Dažas vēl tagad var atstāt ārā (pārbaudīts pilsētu apstādījumos), jo maza sala nebīstas. Inita Zepa skaidro, ka ne visas pelargonijas čakli apsakņojas. Piemēram, karaliskās ir problemātiskas, tāpēc atliek vien eksperimentēt. Parasto pelargoniju spraudeņus papriekš apsakņo ūdenī vai arī tūlīt sprauž podiņā un uzliek stikla burciņu labākam mikroklimatam. Kādu pelargoniju podu var nolikt uz palodzes, lai pavasarī būtu mātes­augs spraudeņiem.

Ja ir kupla leduspuķe (ilgziedu begonija) vai solēnija (šī begonija ar daudziem, sīkiem ziediem gumu neveido), vai balzamīne, tās var pārstādīt podā un ziedēšanu paildzināt, novietojot telpā. Fuksijas Inita neiesaka nest telpās, jo baltblusiņas un citi kukaiņi parasti nāk pūrā, turklāt augs izstīdzēs, nereti ies bojā. Labākais variants – apgriezt un novietot pagrabā vai līdzīgā tumšā vietā. Galvenais, lai temperatūra turas vismaz dažus grādus virs nulles. Pavasarī augu ienes telpā un modina.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.